Home » Cultuur & Erfgoed » Beleef de sfeer van Woodstock opnieuw in Emmen!
Sponsored

Deze zomer is Emmen voor liefhebbers van de flowerpower en muziek uit de sixties the place to be! In het Rensenpark (voormalig Dierenpark Emmen) waan je je de hele zomer in de sfeer van Woodstock en de Sixties!

In Emmen wordt van 29 juni tot 26 augustus wordt ter ere van ’50 years Woodstock’ de unieke tentoonstelling ‘Woodstock Vision – The spirit of a Generation’ gehouden met foto’s van de Amerikaanse fotograaf Elliot Landy. De beroemde muziekfotograaf heeft het Woodstock festival in beeld gebracht op 15, 16 en 17 augustus 1969. Landy fotografeerde onder andere artieste als Bob Dylan, The Band, Janis Joplin en Jimi Hendrix.

De tentoonstelling ’50 years Woodstock’ bestaat uit zo’n 160 foto’s en is verdeeld in 4 thema’s: ‘Vision of A Gereration, Stars and Stones, High on music en Woodstock Festival’. De foto’s zijn verdeeld over Emmen en het nabijgelegen Papenburg in Duitsland. Beide gemeenten organiseren samen de tentoonstelling. Naast de fototentoonstelling over Woodstock, wordt er een tentoonstelling ingericht over de sterke muziekcultuur in Emmen in de jaren zestig en zeventig, waaronder het drukbezochte Tin Pan Ally.

Het Emmens museum Collectie Brands treedt op als gastprogrammeur voor de expositieruimte van het Centrum voor Beeldende Kunsten (CBK) in het Rensenpark, waar de tentoonstelling te bezichtigen is. Het Rensenpark is een locatie met veel kunst en cultuur. Je vindt er behalve het CBK diverse kunstgaleries, edelsmeden, een stadstheater, Engels theehuis en een heerlijk park om in te verblijven.

De hele zomer worden er tal van evenementen georganiseerd op verschillende locaties in Emmen, waarbij de Sixties weer helemaal herleven. Van Ibiza markt tot muziekevenementen, met als hoogtepunt het weekend van 16 t/m 18 augustus 2019. Je waant je volledig in Woodstocksfeer!

De Nachtwacht van Emmen

Kopie van de Nachtwacht in Emmen
Foto: Gemeente Emmen

Sinds begin 2019 wordt er in Emmen in het Rensenpark hard gewerkt aan het maken van een natuurgetrouwe kopie van het schilderij ‘de Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn. Een groep van 45 amateurschilders is bezig met een waar huzarenstukje: in het Savannehuis (de voormalige giraffestal van wat eens het Emmer Dierenpark was) , maken zij een complete kopie – op ware grootte – van het dynamische groepsportret van de Amsterdamse Schutterij. 

Er wordt met (moderne) olieverf gewerkt op een doek met de oorspronkelijke afmetingen van het origineel, zo’n 20 vierkante meter. Het enorme schilderproject trekt veel bekijks. Het project is landelijk in het nieuws geweest en middels is de 10.000ste bezoeker al verwelkomd, slechts een paar maanden na de opening. Het zal circa twee jaar duren voordat het schilderij helemaal voltooid is.  

Publiek is welkom om de schilders live aan het werk te zien en te kijken hoe het schilderij tot leven komt. Je kunt als bezoeker ook interactief meedoen met diverse activiteiten en workshops die worden georganiseerd. Bezoekers zijn van harte welkom op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en op koopzondagen (Savannehuis – Rensenpark Emmen).

Next article