Home » Mijn Huisdier » Biologisch voer, ook voor jouw dier?
Sponsored

We worden steeds kritischer op wat we eten, waar ingrediënten vandaan komen en wat er in onze voeding en die van onze huisdieren zit. Maar hoe kies je zuiver voer voor je dier?


Al sinds 1992 maakt Yarrah biologisch honden- en kattenvoer. Biologische producten zijn vrij van chemische antioxidanten, kunstmatige toevoegingen en genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Termen als ‘biologisch’ en ‘organic’ zijn wettelijk beschermd.

Deze termen en het Europees bio-keurmerk, het groene blaadje, mogen alleen op producten worden gebruikt waarbij het hele proces van verbouwen tot eindproduct onder controle staat van een onafhankelijke organisatie.

Yarrah werkt uitsluitend met kippen, runderen en kalkoenen die een beter leven hebben gehad. Ze gebruiken geen vlees uit megastallen of plofkippen. Yarrah’s producten dragen daarom het ‘Beter Leven keurmerk’ met de volle drie sterren.

“De ingrediënten halen we zelf bij biologische boeren en veehouders”, vertelt Arthur Hartman, kwaliteitsmanager van Yarrah. “Vertrouwen is goed, maar controle blijft belangrijk. Daarom bezoeken we alle leveranciers zelf om met eigen ogen te zien dat de dieren een beter leven hebben en ingrediënten ook echt biologisch zijn.”

Doordat biologisch voer geen chemische toevoegingen bevat, kan dit een positief effect hebben op de vacht, spijsvertering en welzijn van het dier. “80% van de allergieën bij honden en katten is het gevolg van verkeerde voeding”, zegt Arthur.

“Check daarom altijd goed de samenstelling van het voer”. Onderzoek onder meer dan 600 huisdiereigenaren heeft aangetoond dat 87% een positief effect ziet bij zijn hond of kat na de overstap op biologisch voer van Yarrah, zoals minder jeuk, een mooiere vacht, een betere spijsvertering en meer energie.

Maak kennis met Yarrah

Laat jouw hond of kat óók kennis maken met biologisch voer van Yarrah met het Over op Organic pakket. Ontvang droogvoer en 7 kuipjes natvoer voor maar €9,99. Meer info kun je vinden op www.yarrah.com/overstappen.

Next article