Home » Samen Oud » Het verhaal van Adrie: een staande ovatie
Sponsored

Adrie vertelt het verhaal rondom het overlijden van haar moeder. Samen met uitvaartverzorger Peter van Monuta heeft ze er een bijzonder afscheid van gemaakt.


De uitvaart regelen

“‘s Middags kwam uitvaartverzorger Peter langs. Vanaf het begin af aan was hij heel betrokken. Hij heeft kennis gemaakt met mijn moeder en ze hebben elkaar nog gesproken. Hij begreep heel goed wat de intentie was en heeft ook heel erg meegedacht. Er zijn altijd dingen die je zelf niet weet en hij heeft gezorgd dat alles mogelijk was.

Peter heeft het zo mooi voor elkaar gebracht. Daar was ik heel blij mee.

Zo zou de uitvaart eerst om 09:00 uur plaatsvinden. Het was een grote wens van mijn moeder dat ik op de uitvaart zou zingen. Mijn vaste pianist moest alleen uit België komen en zou 09:00 uur niet redden. Daarom regelde Peter een andere uitvaartlocatie waar we om 13:00 uur terecht konden, waardoor ik toch voor mijn moeder kon zingen die dag. Dat was heel fijn.”

Staande ovatie

“Ik had gedurende de week veel gesprekken met Peter. Mijn moeder had een lange lijdensweg gehad en ik had het gevoel dat het zo goed was. Aan het eind van de uitvaartdienst zei de uitvaartverzorger: “Om met de woorden van Adrie te spreken: ‘het is goed zo.’ ”Normaal vraag ik een minuut stilte voor de overledene, maar in dit geval denk ik dat een staande ovatie op zijn plaats is.” Dat hadden we niet besproken maar dat was zo mooi. Iedereen was eerst heel stil, maar ging toen staan om te klappen voor mijn moeder en ik sloot me hierbij aan.”

“Toen had ik zoiets van: je hebt het begrepen, je hebt ons echt begrepen. Peter heeft het zo mooi voor elkaar gebracht. Daar was ik heel blij mee.”

Uitvaartwensen bespreken tijdens een gesprek

Vindt u of uw dierbare het lastig om met elkaar de invulling van de uitvaart te bespreken? Vraag dan een uitvaartverzorger om een gesprek. Samen neemt u de mogelijkheden en wensen rondom een uitvaart door en de uitvaartverzorger zet ze voor u op papier.

Next article