Skip to main content
Home » Building your Future » Top elf interieurtips van Eigen Huis & Interieurs José
Interieurtips

Top elf interieurtips van Eigen Huis & Interieurs José

Gezellige woonkamer met grijze tweezitsbank, lamp en tafeltje
Gezellige woonkamer met grijze tweezitsbank, lamp en tafeltje

José van Eigen Huis & Interieur geeft elf tips over hoe jij het beste je interieur kan inrichten.

     1.  Kleurkeuze

“Verf voor je wanden nodig? Hang eerst vijf of zes kleurenstalen op je muur. Zo kun je zien hoe de kleuren ogen als het licht erop valt en of de tint bijvoorbeeld anders uitpakt dan in de winkel.”

2. Ruimtegebruik

“Bedenk vooraf goed wat je nodig hebt. Is een bad echt noodzakelijk? Of kun je beter kiezen voor wat meer lucht en ruimte in de badkamer, of een dubbele douche

3. Materiaal gebruik

“Verschillende materialen combineren is leuk. Maar één basis in huis is wel aan te raden. Check in een waaier welke kleur het meest aanspreekt en gebruik voor andere delen of accessoires kleuren in dezelfde tonen.”

4. Stap voor stap

“Pleeg geen grote ingrepen in je huis voordat je er woont. Door stap voor stap zaken aan te pakken gaat een huis beter bij je passen, en: je voorkomt dat keuzes toch niet zo goed uitpakken. Soms kom je er later pas achter dat een vierkante tafel eigenlijk veel beter staat dan een ronde.”

5. Noodzakelijk

“Hang geen lampen op die eigenlijk niet naar je zin zijn om maar wat te hebben hangen. Je zult merken dat de noodzaak om echt passende exemplaren te zoeken wegvalt.”

6. Keuzes maken

“Wil je iets per se hebben, spaar er dan voor. Kies je voor een goedkoper alternatief dan bestaat het risico dat je uiteindelijk toch het origineel wilt en uiteindelijk duurder uit bent.”

     7. Ruimte creëren

“Denk niet alleen in hele ruimtes maar ook in hoekjes. Creëer bijvoorbeeld een leesplekje met een feautuil in een spannende tint.”

8. Klein maar fijn

“In plaats van voor een grote salontafel te kiezen, kun je ook meerdere kleine bijzettafels gebruiken die je er pas bij pakt als het nodig is. Dat geeft wat lucht aan de ruimte.”

9. Licht gebruik

“Laat een goed lichtplan maken. Licht is best moeilijk en heel sfeerbepalend. Woonwinkels kunnen je hierin vaak goed adviseren.”

10. Inrichting

“Richt je huis voor jezelf in en niet voor eventuele bezoekers die zo nu en dan langskomen. Een logeerkamer die sporadisch wordt gebruikt neemt veel ruimte in, en hetzelfde geldt voor veel extra zitplaatsen als je er meestal alleen met je gezin verblijft.”

11. Jouw Droomhuis

“Trek je eigen plan en laat je niet veel beïnvloeden door anderen.”

Next article