Home » Building your Future » Vijf ideeën voor een bijzondere roadtrip door Europa
Europa

Vijf ideeën voor een bijzondere roadtrip door Europa

Foto: Expeditie Aardbol

Voor een bijzondere reiservaring hoef je echt niet helemaal naar de andere kant van de wereld te vliegen. Ook in ons eigen Europa valt een hoop te zien, en op onderstaande bestemmingen kun je de mooiste roadtrips en rondreizen maken.

avatar

Stéphanie Versteeg

Expeditie Aardbol

Stéphanie blogt wekelijks over de mooiste reizen op www.expeditieaardbol.nl


Lapland

Lapland wordt ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd en in de zomermaanden maak je er onvergetelijke roadtrips. Het dikke pak sneeuw is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor stille wegen door dichte naaldbossen.

Maak een tocht door het gebied ten noorden van de Poolcirkel en stippel een afwisselende route uit langs sami-dorpjes, felblauwe meertjes en de uitgestrekte natuurgebieden. Andere automobilisten kom je nauwelijks tegen, overstekende rendieren des te meer.

Rendier in Lapland (Foto: Expeditie Aardbol)

Faeröer Eilanden

Qua bekendheid moeten de Faeröer Eilanden het vooral hebben van hun voetbalteam, maar wist je dat de eilanden zich ook goed lenen voor een mooie roadtrip? Het land is ongeveer even groot als de provincie Utrecht en dat betekent dat je in een paar dagen een heleboel kan zien.

De eilanden worden onderling met elkaar verbonden via lange tunnels, bruggen en ferry’s, en over het algemeen is het hier met een (huur)auto zeer comfortabel rondreizen. Perfect dus als je op reis wilt naar een bijzondere bestemming, maar geen weken de tijd hebt.

Waar de Faeröer Eilanden precies om bekend staan? Papegaaiduikers, schapen, watervallen, rotsformaties en vuurtorens vormen de rode draad van jouw rondreis.

Vuurtoren op de Faeroër Eilanden (Foto: Expeditie Aardbol)

Balkan

Op zoek naar mooi weer, lekker eten, goedkope overnachtingen en indrukwekkende natuurparken buiten de gebaande paden? Zet koers naar de Balkan, waar je weken zoet kan zijn met rondreizen. In Kroatië vind je de fijnste stranden, Bosnië-Herzegovina staat bekend om haar ongerepte natuur en in Montenegro wil je minstens een paar dagen blijven hangen in een van de badplaatsen aan de Baai van Kotor.

Heb je daarna nog steeds tijd over? Vervolg je weg dan in de richting van het Bulgaarse binnenland, dat wordt gekenmerkt door spectaculaire berggebieden en natuurreservaten.

Dorp in de Balkan (Foto: Expeditie Aardbol)

Noord-Italië

Het Gardameer kun je niet bepaald een onontdekte hotspot in Europa noemen, maar het is wel het startpunt van een van de mooiste rondreizen in heel Italië. Rijd via de Zuid-Tiroler wijnroute naar het noorden en je staat een paar uur later in de Dolomieten, de bergketen die zo beeldschoon is dat het een plekje op de Werelderfgoedlijst heeft bemachtigd.

Hoogtepunten in deze regio zijn de Pragser Wildsee en Drei Zinnen rotsformatie, maar je moet ook het beeldschone natuurpark Fanes-Sennes-Prags in je reisplanning opnemen.

Bergmeer in de Dolomieten (Foto: Expeditie Aardbol)

Lesbos

Een vakantiebestemming met een reputatie, maar juist daarom is een roadtrip op Lesbos zo’n goed idee. De lokale inwoners staan in ieder geval te springen om nieuwe bezoekers en laten je met alle liefde de veelzijdigheid van hun eiland zien.

Lesbos is het derde grootste eiland van Griekenland en dat biedt daarmee volop mogelijkheden voor een bijzondere roadtrip. Plan een rondreis langs de vele charmante Griekse vissersdorpjes, bezoek een van de beste ouzo-stokerijen van Griekenland en breng ook zeker een bezoek aan het Versteende Woud, een bijzonder natuurpark in het westen het van het eiland.

Verse visvangst op Lesbos (Foto: Expeditie Aardbol)

Expeditie Aardbol

Zin gekregen om je koffer in te pakken? Lees dan over de mooiste reizen op Stéphanies blog Expeditie Aardbol.

Next article