Skip to main content
Home » De BBQ-gids » Met dit BBQ-gerecht maak je indruk
Ralph de Kok

Met dit BBQ-gerecht maak je indruk

TV-chef Ralph de Kok pleit voor meer veelzijdigheid op de barbecue:“Je kunt werkelijk álles op de barbecue klaarmaken. Maak er daarom voor jezelf eens een echte beleving van.” 

Ralph de Kok is de eerste echte beroeps-BBQ’er van Nederland. Barbecueën is zijn lust en leven: “Fikkie stoken is geweldig. Daarnaast kun je alle kanten op met een barbecue. Het kooktoestel voegt extra smaak toe aan de gerechten.” Ook het buiten eten geeft de maaltijd iets extra’s: “Ik heb op de meest spectaculaire plekken staan grillen, van wolkenkrabbers in Amerika tot in natuurparken in Canada.”  

De Kok is groot voorstander van het experimenteren met nieuwe smaken. “Ik vind dat we best wat meer mogen barbecueën met groente. Maar wil je tóch vlees of vis, kies dan eens iets bijzonders!”  

Spaghetti aglio olio met gegrilde bavette

Ingrediënten: 

– 1 bavette (vanglap) 

Voor de olie: 
– 1,5 rode peper, fijngesneden  
– 4 tenen knoflook, fijngehakt 
– Olijfolie 

Voor de ‘rub’: 
– Gerookt paprikapoeder 
– Venkelpoeder (fijngevijzeld) 
– Gedroogde tijm 
– Gedroogde rozemarijn 
– 1 tl bruine suiker 
– Halve el groene peperkorrels 

Garnering:
– Handje peterselie (gehakt) 

Bereiding 

  1. Verwarm de olie met de peper en knoflook in een pan en kook ondertussen de spaghetti gaar. 
  1. Maak de barbecue goed heet. Grill de bavette kort, 3,5 à 4 minuutjes per kant. Meng en vijzel de kruiden voor de rub. 
  1. Laat de bavette rusten en wrijf in met het kruidenmengsel. 
  1. Giet de spaghetti af. Snijd de bavette tegen de draad in, in reepjes. 
  1. Mix de reepjes bavette met de spaghetti, het oliemengsel en de peterselie. 

Neem voor meer BBQ-recepten een kijkje op het Youtube-kanaal van Ralph de Kok.

Next article