Home » De BBQ-gids » Tips voor het onderhouden van je BBQ
BBQ-schoonmaak

Tips voor het onderhouden van je BBQ

Het BBQ-seizoen komt er weer aan! Een minpunt is vaak dat je barbecue vaak nog vies is van de vorige keer. Hieronder vind je zes tips voor het onderhoud van jouw barbecue.

Tip 1

Om de roosters van jouw barbecue schoon te maken is het makkelijkst om na elke barbecue deze nog 10 minuten aan te laten met de branders op de hoogste stand. Hierdoor brand een groot deel van het vuil weg en kan je de rest gemakkelijk weg borstelen.

Tip 2

Gebruik voor het schoonmaken van gietijzeren roosters geen ovenreinigers, laat ze niet weken en doe ze nooit in de vaatwasser. Droog de roosters na het schoonmaken goed af en leg ze op een droge plek.

Tip 3

Gebruik geen agressieve producten of schuursponsjes om roestvrijststalen onderdelen te reinigen. Kies voor een niet-agressief schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek. Laat het reinigingsproduct even inwerken, spoel met ruim water af en droog zeer goed na.

Tip 4

Wil je roestvorming vermijden? Zorg er dan voor dat roestvrijstalen onderdelen niet in contact komen met chloor, zout of ijzer.

Tip 5

Giet nooit koud water in een geëmailleerde kuip die nog warm is. Zo kan je het email beschadigen. Wacht dus even met poetsen totdat alles afgekoeld is.

Tip 6

Gebruik je de barbecue een langere periode niet? Wrijf dan de roosters lichtjes in met bakolie, wikkel ze in papier en berg ze droog en warm op.

Next article