Skip to main content
Home » De BBQ-gids » Wist jij dit al over vegetarisch barbecueën?
barbecue

Wist jij dit al over vegetarisch barbecueën?

… de verwachting is dat de vleesconsumptie in 2040 is gehalveerd?

…paddenstoelen in alle varianten zich uitstekend lenen voor op de barbecue? Oesterzwammen en koningsboleet hebben bovendien een vlezige bite

…je niets mist aan voedingsstoffen als je kiest voor een plantaardig dieet mits je de juiste vervangers voor dierlijke ingrediënten inneemt

…er tegenwoordig een groot aantal vleesvervangers zijn die mensen amper tot niet kunnen onderscheiden met echt vlees. Van spareribs tot kipstukjes kan je vaak terecht bij het vleesvervanger schap in je supermarkt.

…tempeh en tofu zich perfect lenen voor een plantaardige saté? Het is een kwestie van marineren in je favoriete smaken en goed in de gaten houden op het rooster. Ook zijn deze in een handomdraai klaar!

…1 kilo biefstuk een footprint heeft van 15.000 liter water?

…je in slechts 1 minuut een huisgemaakt pindasausje op tafel kunt zetten? Meng 2 eetlepels lekkere pindakaas met 1 eetlepel sojasaus, een flinke kneep tomatenketchup, 1 uitgeperste knoflookteen en leng aan met water. Genieten maar!

…je flink bespaart als je een zomer lang kiest voor een plantaardige uitdaging? Zo staat 3 maanden zonder dierlijke producten gelijk aan 6 dierenlevens, bespaar je 108 kg CO2 (omgerekend 900 kilometer autorijden), ruim een ton aan water en 198 m2 aan landbouwgrond. Goed bezig!

…veel van de ontbossing in Zuid-Amerika te wijten is aan de groei van soja voor veevoer? Slechts 20 procent van de sojateelt wordt gebruikt voor menselijke consumptie.

…houtskool een heerlijke rooksmaak aan groenten geeft? Rijg courgette, aubergine, paprika, of jouw favoriete groenten aan een spies en rooster ze gaar op de barbecue.

… er ook houtskool in duurzame vorm te koop is? Vraag ernaar in het tuincentrum, of kijk online. 

…een aardappel goed poft op de hete kolen van een barbecue? Neem er wel even de tijd voor, maar het resultaat is zeker het wachten waard!

Meer informatie

In voor een plantaardige uitdaging? Kijk dan eens op veggiechallenge.nl of download de Veggie Challenge-app van ProVeg.

Next article