Home » Feestdagen » Hoe creëer je thuis sfeer tijdens de feestdagen?
Sponsored

Wil jij thuis ook de beste sfeer creëren zodat iedereen optimaal geniet van de feestdagen? Let dan op deze tips.


1. Kaarsen

Kaarsen kunnen bij een gezellig huis niet ontbreken. Dat weten we allemaal. Echter, hoe kun je net wat extra’s doen om voor die feestsfeer te zorgen? De kleuren van je kaarsen zijn erg belangrijk. Denk niet aan een standaard witte kaars met kerst. Zorg dat je een kleur kiest die terugkomt in je huis. Terugkomende kleuren zorgen voor een geheel. Om net dat extra feestelijke gevoel te creëren kun je een mooi lint om je kaarsen doen. Je kunt ook dennenappels of mooie takken meenemen uit het bos en die op een speelse manier rondom de kaars positioneren.

2. Haard

Veel mensen hebben al een ingebouwde openhaard, maar gebruiken deze weinig. Zorg dat je altijd droog brandhout thuis hebt liggen. Zo kun je binnen 10 minuten de gezelligheid verhogen. Het hoeft niet veel moeite te kosten om de openhaard aan te doen. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar de geur draagt ook bij aan een goede sfeer in huis.

Je gasten voelen zich meteen welkom en thuis als je een openhaard aan hebt. Houd je niet van deze geur? Je hebt tegenwoordig ook haarden die  op gas werken. Zo heb je geen last van de geur en is het nog makkelijker om de juiste sfeer te creëeren thuis. Deze haarden kunnen bijna overal geplaatst worden. Zeker een goede tip om over na te denken als je bezig bent met een nieuw huis of een verbouwing.

3. Tafel

Zorg dat je tafel al gedekt is voordat je gasten binnenkomen. Let bij het dekken van je tafel op een aantal dingen. Natuurlijk dat er kaarsen op tafel staan zoals al eerder vermeld is, maar let ook op verschillende lagen op tafel. Zorg dat je bijvoorbeeld begint met een tafelkleed of een loper. Dan begin je voor elk persoon met een groot bord, wat gebruikt zal worden als bord voor het hoofdgerecht.

Accessoires en versiering is een must bij het aankleden van je huis voor de feestdagen.

Op dat grote bord zet je een kleiner bord voor het voorgerecht. Het liefst in een afwijkende kleur zodat je de lagen goed ziet. Naast de borden heb je natuurlijk het bestek liggen. Werk hierbij van binnen naar buiten. Het dichtstbij het bord ligt het grote bestek voor het hoofdgerecht. Daarnaast leg je het bestek voor het voorgerecht. Ook met glazen werk je in lagen. Zorg dat je een rood wijnglas, wit wijnglas en een waterglas naast elkaar zet. Op deze manier creëer je een volle gezellige tafel met diverse lagen.

4. Versiering

Accessoires en versiering is een must bij het aankleden van je huis voor de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan de kerstballen die je al thuis hebt liggen, maar niet meer in de boom passen. Je kunt een lint knopen aan deze kerstballen waarna je ze voor het raam kan hangen of boven de eettafel.

Zo gebruik je attributen die je thuis hebt liggen om het thuis nog gezelliger aan te kleden. Je kunt ook een boswandeling maken en mooie takken mee naar huis nemen. Leg deze op tafel of in het raamkozijn. Een paar kerstballen erbij en wat sneeuwspray. Zo heb je in een handomdraai een kerstsfeer of wintersfeer thuis .

5. Kerstverlichting

Deze gezellige lampjes hoef je niet alleen in de kerstboom te gebruiken. Je kunt juist gezellige hoeken in de woonkamer of eetkamer creëren. Zorg dat je twee of meerdere snoeren hebt met kerstlichtjes. Drapeer deze aan de muur achter een stoel of bank voor een warm gevoel. Als je niet van kleine kerstlampjes houdt, kun je ook kiezen voor snoeren met wat grotere lichten eraan. Wil je elke avond wel zo gezellig thuiskomen? Zorg dan dat je een timer gebruikt. Zo kun je instellen hoe laat de lampjes aan- en uit moeten gaan.

Next article