Skip to main content
Home » Goede Voornemens » ‘Beleggen is minder complex dan veel mensen denken
Sponsored

Job Langeveld (25) begon zo’n vijf jaar geleden met beleggen. Sindsdien startte hij zijn eigen online platform, Koerstijgers, om jongeren te enthousiasmeren en bewust te maken over (de kracht van) beleggen. Hij licht toe.

Wanneer en waarom ben je zelf begonnen met beleggen? 

“Ik realiseerde me dat je in het dagelijkse leven enorm veel in aanraking komt met beursgenoteerde bedrijven en bijdraagt aan hun succes: de telefoon die je uitkiest, de supermarkt waar je naartoe gaat, het streamingplatform waar je een film op kijkt… Je draagt dus bij aan het succes van die bedrijven zonder dat je ervan profiteert. Hoe mooi is het om daar vervolgens ook van te profiteren?” 

Wat vond je van de drempel om te beginnen met beleggen? 

“Beleggen is een stuk minder complex dan veel mensen denken. Ik kwam er al snel achter dat je niet veel geld, tijd of kennis nodig hebt om te beginnen met beleggen. Als je iedere maand inlegt wat je kan missen, dan kun je gelijk aan de slag. Met Scalable Capital kan je bijvoorbeeld al beginnen met investeren in een beleggingsplan vanaf €1 per maand.” 

Wat is je advies voor startende beleggers? 

“Het is goed om zo vroeg mogelijk te beginnen met beleggen, dan heb je een effect van rente op rente. Mensen begrijpen die kracht van compound interest vaak niet. Daardoor kun je over een periode van bijvoorbeeld dertig jaar een groot bedrag bij elkaar krijgen. Veel mensen betalen hoge kosten als ze via hun bank beleggen, wat heel zonde is. Door bij een broker zoals Scalable Capital te beleggen, kan dat een paar procent rendement per jaar schelen. Op lange termijn kan dat enorm oplopen. De bank rekent bijvoorbeeld kosten voor personeel en het kantoor. Die kosten heb je via een broker (een stuk) minder. Ander advies is om beleggingen te spreiden over verschillende sectoren en landen. Als er dan een crisis is, dan dekt dat je portefeuille. Tot slot: beleg alleen met geld dat je kan missen. Zorg voor een buffer voor jezelf.” 

Waarom beleg je specifiek met Scalable capital? 

“Scalable Capital heeft een aantal voordelen die ik prettig vind. Het automatische beleggen bijvoorbeeld, waarmee je kan instellen hoeveel je per maand wil beleggen in een bepaalde asset. Dat bedrag wordt door Scalable Capital ingezet, ongeacht de koers van een ETF (exchange-traded fund). Daarnaast is Scalable Capital’s rentepercentage bijzonder hoog als je het vergelijkt met Nederlandse banken. Op het moment is dat vier procent rente over de eerste vier maanden op tegoed tot 1 miljoen euro! Dat is ook een uitkomst voor mensen die willen sparen.” 

Meer informatie

Download hier de app!

Tijd is geld: het rente-op-rente-effect

Ontwikkeling van een initiële investering van €5000 in combinatie met maandelijkse investeringen van €50 tegen een rendement van 5 procent per jaar over 30 jaar.

Next article