Home » Goede Voornemens » Goed voornemen voor 2024? Laat je tanden rechtzetten
Sponsored

Als volwassene (opnieuw) een beugel? Steeds meer mensen doen het. Stéphanie (28) vertelt over haar ervaringen met transparante aligners van DR SMILE. “Met tegenzin op de foto gaan, dat doe ik niet meer!” Aligners kunnen uitkomst bieden tegen verschillende soorten scheefstand. Denk hierbij aan overbeet, kruisbeet en onderbeet. In de meeste gevallen kan je dit verhelpen door middel van aligners. Stéphanie deelt haar verhaal.

Een beugel, had je daar al ervaringen mee? 

“Zeker. Als 13-jarige kreeg ik een blokbeugel, gevolgd door een slotjesbeugel. Drie jaar lang was dat eindeloos gehannes en vaak ook pijn lijden. Dat gedraai aan je slotjes en getrek in je mond, vréselijk. Daarbij duurde het hele proces ook erg lang. Telkens weer hoorde ik de orthodontist zeggen: ‘nog heel eventjes en je beugel mag eruit’. Maar dat gebeurde maar niet. Op een gegeven moment was ik het zat en eiste dat mijn beugel er eerder uit kon. Dat gebeurde. In eerste instantie was mijn gebit beter uit dan voorheen, maar mijn snijtanden stonden nog steeds iets te ver naar voren. Dat werd met de jaren alleen maar erger. Ook de rest van mijn gebit verschoof.” 


Wanneer dacht je: misschien moet ik toch weer een beugel? 

“Als ik in de spiegel keek, merkte ik dat ik me steeds vaker aan mijn scheve tanden stoorde. En als er een foto van me werd genomen, deed ik dat met mijn mond dicht. Of zorgde dat ik van de zijkant werd gefotografeerd. Begin dit jaar stond ik voor de spiegel en schrok. Het leek wel alsof ik een tand miste! Dat was niet zo, maar het was wel duidelijk dat mijn gebit erg was verschoven. Tijd voor actie! Al googelend stuitte ik op de transparante aligners via DR SMILE. Dat leek me wel wat. Ik kreeg een 3D-scan waarna een behandelplan werd gemaakt waarin ik kon zien hoe mijn gebit eruit zou komen te zien. Daarvan was ik onder de indruk en ik wist meteen, ik ga ervoor!” 

Hoe zijn je aligners bevallen? 

“Goed! In totaal heb ik vijftien aligners gehad. De eerste paar dagen na een nieuw setje had ik daar wel een klein beetje last van, maar gelukkig werd dat vanzelf minder. Ook dat je de aligners uit moet doen met eten en daarna je tanden moet poetsen, was in het begin wennen. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. De aligners zijn onzichtbaar, dus de beugel zie je nauwelijks. En het is vooral fijn dat je zo snel resultaat hebt. Ik ben in februari 2023 begonnen en nu zo goed als klaar!”

Een aanrader? 

“Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. Mijn scheve snijtanden zijn nu eindelijk verleden tijd! Het kost weliswaar wat, maar dan heb je ook wat. Ik zie het vooral als een mooie investering in mezelf. En met tegenzin op de foto gaan, dat doe ik niet meer. Ik durf mijn lach en gebit eindelijk weer te laten zien!” 

Next article