Home » Goede Voornemens » Gezond haar? Pak de haarbehoefte aan!
Sponsored

Als je haar maar goed zit. Voor velen een dagelijkse en heel belangrijke routine. Maar wat als je haar niet meer zo zit? Wat als je haar beschadigd, vervaagd van kleur of dun en broos is? Dat kan een behoorlijke impact hebben, maar met de juiste haarverzorging die inspeelt op specifieke haarbehoeften is een goede haargezondheid eenvoudig binnen ieders handbereik. 

Wie wel eens last heeft gehad van haaruitval, broos of beschadigd haar of een kleur die helemaal vervaagd is, weet er alles van. Als je haar niet goed zit, dan kan dat een behoorlijke impact hebben. “Je kapsel is nu eenmaal bepalend in hoe jij eruit ziet”, vindt ook Bastiaan van Lammeren. “Zit haar om wat voor reden dan ook niet goed, dan heeft dat direct impact op iemands zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook bepalend voor hoe anderen je zien. Het is tenslotte de eerste indruk die ze van je krijgen.” 

Verwend door het goede gevoel als hij bij de kapper wegliep, maar gefrustreerd dat hij het daarna zelf nooit zo kreeg, besloot hij zich nog verder te verdiepen. Haar is tenslotte emotie. Mensen moeten met een goed gevoel van de kapper vandaan gaan en dit ook de weken erna nog hebben.” Van Lammeren vond dit echter niet en besloot zijn horizon te verbreden om uiteindelijk bij het Australische haarverzorgingsmerk KEVIN.MURPHY uit te komen. 

Vooral het verhaal van de oprichter Kevin Murphy inspireerde hem hierin. Bij het werk van Kevin op modellen is het belangrijk dat haar snel en veel moet kunnen veranderen. “Als hij dat met de verkeerde producten had gedaan, dan had hij letterlijk met zijn haar in zijn handen gestaan en had hij zijn carrière wel kunnen vergeten. Maar dat deed hij dus niet.” In plaats daarvan nam Kevin de beste gezichtsverzorging nauwkeurig onder de loep, vandaar Skincare for your Hair. Want waarom zouden al die mooie ingrediënten voor goede gezichtsverzorging, zoals haverextract, bergamot, zwarte peper, antioxidanten en vitamines niet kunnen werken voor je haar? 

De shampoos, conditioners en maskers zijn geïnspireerd op de filosofie van de skincare 

Reinigen, verzorgen & voeden. “De basis voor alle producten zijn natuurlijke ingrediënten zoals vitamines, essentiële oliën, antioxidanten en plantenextracten gecombineerd met innovatieve skincare technologie. Vitamines hebben als voordeel dat ze het haar versterken en specifieke problemen aanpakken, terwijl antioxidanten helpen om het haar jong en gezond te houden. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten, omdat juist deze mild, rijk en niet verzwarend zijn voor het haar en de hoofdhuid. Ook bevat iedere haarverzorgingslijn één of meerdere unieke ingrediënten die inspelen op een specifieke haarbehoefte, zoals haverextract voor krullend haar. Hierdoor ontstaan gewichtloze en vriendelijke haarproducten die langdurig presteren, het haar stevigheid geven en bovendien parabeen- en sulfaatvrij zijn.” 

‘Behandelplan’ 

“Een professioneel consult bij een kapper is belangrijk, omdat deze de behoefte van het haar en de producten die daarbij passen, kan bepalen. Als je je haar gezond wilt krijgen en houden, raden wij aan om gebruik te maken van goede producten en goede routines. Voor het reinigen, verzorgen en stylen heb je over het algemeen vaak een routine van maar vijf producten nodig: een detox wash die je haar en hoofdhuid mild maar grondig reinigt, een shampoo specifiek afgestemd op de haarbehoefte, een voedend masker, een verzorgende conditioner en een stylingproduct zoals een styling crème, spray of hittebeschermer.” 

Waar vaak verwarring over ontstaat, is dat je je haar niet elke dag kunt wassen, omdat dit schadelijk is voor je hoofdhuid. Hoewel het niet nodig is om je haar elke dag te wassen, zijn de producten van KEVIN.MURPHY zeker geschikt voor dagelijks gebruik. “Dit omdat wij gebruik maken van rijke en voedende producten, die zo vol en rijk zijn dat je er echt maar een klein beetje van hoeft te gebruiken.” Maar welk product is dan geschikt voor mij? Dat is helemaal afhankelijk van de behoefte van jouw haar. Zo is er haarverzorging voor bijvoorbeeld chemisch behandeld- of door hitte uitgedroogd haar, ouder wordend- en afbrekend haar of juist een haarkleur die helemaal vervaagd is. “Ieder product heeft weer andere ingrediënten specifiek afgestemd op een bepaalde haarbehoefte.” Het mooie van KEVIN.MURPHY is dat we een weightless technology hebben die geschikt is voor alle soorten haartypes. Je kunt KEVIN.MURPHY dus gebruiken voor alle soorten haartypes en -texturen. 

Next article