Home » Goede Voornemens » Met deze vijf tips lukt het jou je sportdoel van 2024 te behalen!
Sponsored

2024 – een jaar vol nieuwe kansen! Heb jij jezelf voorgenomen écht wat vaker te gaan sporten? Of het gevecht aan te gaan met de weegschaal? Met deze vijf tips behaal jij je sportdoelen gegarandeerd!

1. Formuleer een haalbaar doel 

Tien kilo afvallen in één week tijd, de borstomvang krijgen van Arnold Schwarzenegger na een maand trainen en vijf kilometer rennen binnen tien minuten. We kennen allemaal wel iemand die met dit soort uitspraken strooit alsof het confetti is. Deze overdreven doelen zullen eerder tot frustratie dan tot motivatie leiden. Maak je doelen realistisch en haalbaar, zodat je op een gezonde manier jouw persoonlijke successen kan behalen! 

2. Meerdere wegen leiden naar het einddoel  

Stel je voor: jouw doel is om twintig kilo af te vallen. Een mooie uitdaging die je niet in een paar weken voltooid. Om je doel behapbaar te maken en het behalen ervan makkelijker te maken, is het slim om dit grote doel op te splitsen in kleinere doelen. Richt je bijvoorbeeld eerst op het verliezen van twee kilo in de eerste maand. Het behalen van dit subdoel voelt al als een overwinning en geeft je een dosis frisse motivatie. 

3. Vallen en weer opstaan 

Hoe sterk je ook in je sportschoenen staat, een fout is snel gemaakt. Het is dan ook niet erg wanneer je na een avondje stappen in de kebabzaak op de hoek belandt of na een lange werkdag liever je bed induikt dan de sportschool onveilig maakt. Gezondheid draait om balans – af en toe genieten hoort daar ook bij. Herpak jezelf en accepteer dat het gebeurd is. Je vooruitgang gaat echt niet verloren na een kleine fout! 

4. Vol verwachting… 

Ken je dat: na een intensieve workout loop je vol zelfvertrouwen richting de spiegel om je progressie eens even goed te bekijken. Je verwacht op zijn minst een mooi resultaat, zoals een goed zichtbare fourpack, na dit harde werk, toch? Om de motivatie voor het behalen van je sportdoelen hoog te houden, is het cruciaal om niet te snel te veel te verwachten. Geef niet op wanneer je binnen een paar dagen geen zichtbaar resultaat ziet. Rome is immers ook niet in een dag gebouwd!  

5. Een voor allen, allen voor een  

Roep je jaarlijks vol overtuiging dat je dit keer echt je doelen gaat verwezenlijken, maar merk je dat je goede voornemens nog sneller verdwijnen dan die schaal oliebollen op oudejaarsavond? Dan is een ervaren coach de uitkomst! Samen kunnen jullie strategieën ontwikkelen, obstakels overwinnen en successen vieren. Alleen is ook maar zo alleen. 

Meer informatie

Win gratis supplementen van XXL Nutrition 
Wil jij ondersteund worden tijdens het behalen van je sportdoelen? Klik hier en maak kans op een gratis voorraad hoogwaardige supplementen van XXL Nutrition. Go beyond your limits met XXL Nutrition!

Next article