Skip to main content
Home » Goedemorgen » Ontbijt op z’n best: begin de dag met een bagel
Sponsored

Het ontbijt wordt vaak de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dat niet alleen: het kan juist ook een bewust genietmoment zijn. Al helemaal met de bagel als een verantwoorde en gezonde keuze. Nu het heerlijke seizoen van de lente net is begonnen, is er des te meer reden om de hele dag door te genieten – oftewel: een ‘Rontbijt®’. 

Om te beginnen met een fun fact over ‘het broodje met een gat erin’. Oorspronkelijk lieten bakkers het deeg van de bagel aan een stok drogen bij het vuur, voordat deze gekookt werd. Vervolgens werd de bagel gebakken en aan een stok geregen, om zo te verkopen langs de deuren. Dit is dan ook de oorsprong van het karakteristieke gat in de bagel. Sindsdien vond de bagel zijn weg rond de wereld. 

“De bagel an sich heeft een behoorlijk laag vetgehalte; het bestaat uit hele pure ingrediënten”, zegt Marleen Acket, Marketing Directeur bij Bagels & Beans, over de voordelen van de bagel op de gezondheid. “Een bagel is dus heel clean met weinig toevoegingen. Daarom is het een verantwoorde keuze als ontbijt.” Los van een voedzame keuze, is de bagel bovendien een veelzijdige keuze. De bagel kent vele soorten en maten: sesam, maanzaad, wit, volkoren, of een tomaatbagel. Ook glutenvrije opties of bagels op basis van haver dragen bij aan verschillende voedingsbehoeften. 

De bagel als beloning 

Lizan van der Pol (mede-eigenaar van Bagels & Beans) vult aan: “Daarnaast zitten de gezondheidsvoordelen ook heel erg in de keuzes van ingrediënten die óp de bagel komen: van voedzame groenten tot de duurzame vis van Fish Tales… Er valt veel te kiezen om bagels te beleggen – vega(n), vlees, vis, glutenvrij… Maar wat het ook wordt, het is altijd zo verantwoord mogelijk. Met de bagel kun je dus juist eigen keuzes maken op basis van wat bij jóu past. En bovendien: wat je zelf lekker vindt. Dat staat toch wel voorop.”  

Voor de twijfelaar is daar de typerende ‘Alles-bagel’, samen met een ‘Alles sap’ of ‘Geen stress!!’. “Een mooie oplossing voor mensen met keuzestress”, zegt Van der Pol lachend. “Het lekkerste van alle werelden.” 

Gouden koffie 

To-go of juist in combinatie met een bagelontbijt op locatie: de dag beginnen met koffie is altijd een goed idee. De selectie van de juiste koffiebonen zorgt voor een eigen smaakprofiel van wat er in je kop – of meeneembeker – terecht komt. Zo worden arabicabonen bijvoorbeeld gekenmerkt door een zachte, zoete smaak met tonen zoals chocolade, noten en gedroogd fruit. De branding gebeurt pas in Nederland, zodat de koffie op zijn best is en zo vers mogelijk blijft. Van der Pol: “Je kan wel ‘gouden koffiebonen’ hebben, maar dan moet je er ook wel voor zorgen dat er gouden koffie uit voortkomt. Bij Bagels & Beans komt de blend van 100% arabicabonen van lokale coöperaties in Peru en Honduras. Daar hebben ze met veel zorg en aandacht gewerkt om alles met de hand te plukken en een goede selectie toe te passen. Dan moeten we de
koffiebonen hier ook zorgvuldig behandelen – totdat het geserveerd wordt.” Dat komt ook naar voren in de koffies die de barista’s van Bagels & Beans met hart & ziel maken.

Geluksmomentje 

Ook het interieur is van groot belang voor de ervaring van een fijn ontbijt: een sfeervolle huiskamersetting, kranten, fijne jazzy muziek, een persoonlijke benadering – en laten we hopen op de lentezon voor zitplekken buiten. Acket: “We willen dat het ontbijt – op welke tijd dan ook – echt een genietmoment en rustmoment voor jezelf is. Wel of niet werken, gezellig kletsen met iemand of solo aan de koffie – de deur staat voor iedereen open.” Van der Pol vult aan: “We willen daarmee een moment van rust in een hectische wereld aanbieden. De hele dag door. De trend van ‘All Day Breakfast’ staat bij ons eigenlijk al sinds 1996 op de kaart: ontbijt kent bij ons geen tijd.” 

‘Rontbijt®’ 

Bagels & Beans zou Bagels & Beans niet zijn als ze er geen eigen term voor zouden bedenken. Rontbijt® staat symbool voor de hele dag door kunnen ontbijten. Acket: “Rontbijt® refereert ook aan de ronde bagel, je buik rond eten, het ronde assortiment met veel keuze, en elke dag begint weer opnieuw…” 

Meer informatie

Met deze speciale voucheractie (geldig van 21 maart tot en met 14 april) viert Bagels & Beans Rontbijt®in de lente in stijl: zelfs de prijzen variërend van kaartjes voor Solar Weekend Festival en Tuinkneusjesboxen van Plantje.nl sluiten aan op het lentethema. Kom maar op met het lenteweer…


Lizan van der Pol

Mede-eigenaar Bagels & Beans


Marleen Acket

Marketing Directeur Bagels & Beans

Next article