Home » Goedemorgen » Persoonlijk en veelzijdig genietmomentje met hartige én zoete gerechten
Sponsored

‘Koffie? Daar kun je de hele dag wel mee vullen’

Velen van ons beginnen hun dag met koffie. Maar hoe we die nuttigen? “Dat is een heel persoonlijk genietmoment”, weten ze bij Krups en FoodQuotes. Van filters tot capsules, van half- tot volautomatische machines, van hartige tot zoete gerechten. “Voor iedere type koffieconsument is er een oplossing en een recept.”  

Heel veel mensen genieten ’s morgens, maar ook steeds vaker op een later moment van de dag van koffie. Maar hoe we dat doen, blijkt nogal verschillend. “Iedere type koffieconsument heeft een andere behoefte”, weet product manager Annick Liefting van koffiemachineleverancier Krups inmiddels, “en die is heel persoonlijk. Drink je vaak meerdere van zelfde kopjes koffie uit één pot en wil je niet teveel moeite hoeven doen, dan is een filterzetsysteem prima. Dat is een wat simpeler systeem zonder druk, maar wel veel gemak.”  

Maar wat als we net even meer variatie en een krachtigere koffie willen met toch dat gebruiksgemak? “Dan is een single serve systeem waarbij druk komt kijken, heel geschikt. Zo kun je per capsule vele koffievarianten zetten. Heel gemakkelijk, snel en dankzij recyclebare capsules tegenwoordig ook duurzaam.” Daar betaal je als consument wel wat voor, want de kosten per gezet kopje zijn dan relatief hoog.  

Ben je een echte koffieliefhebber en wil je thuis barista spelen? Dan is een halfautomatisch of volautomatisch systeem de moeite waard. “Weliswaar is zo’n machine duurder in aanschaf, maar dat verdien je per gezet kopje koffie snel weer terug. Als je veel koffie drinkt, dan ben je onder de streep dus snel voordeliger uit. Daarnaast kun je met onze meest uitgebreide machine wel 23 koffievariëteiten maken. Van espresso tot ijskoffie, van lungo tot cappuccino.”          

Eigenlijk is er voor iedere koffiebehoefte en koffieconsument wel een systeem en oplossing. Wil je verschillende koffie’s drinken en de garantie hebben dat ieder kopje precies hetzelfde is? Dan is een zelfreinigende en voorgeprogrammeerde volautomaat perfect. Dan kun je met één druk op de knop verschillende soorten koffie’s zetten, de maling aanpassen en zelfs het residu als plantenvoeding gebruiken.”   

Iets waarvan Simone van der Koelen van FoodQuotes inmiddels alles afweet. Trotse bezitter van de meest complete volautomatische koffiemachine van Krups maakt deze foodie de lekkerste recepten met koffie voor de koffiemachineleverancier. “Zeg je koffie, dan zeg je Simone”, introduceert zij zichzelf, “want ik post eigenlijk iedere dag een foto met mijn eerste kopje koffie van die dag. Die is en blijft toch het allerlekkerste.” 

Hoewel ze zich inhoudt met drie kopjes koffie verspreid over de gehele dag is Van der Koelen gek op de intense en unieke koffiesmaak. “Vaak begin ik met een zwarte koffie en zet ik daarna nog een koffie verkeerd. Ik kan geen dag zonder koffie. Of ik moet echt ziek zijn. Zelfs op vakantie is het eerste wat ik doe uitvinden hoe het koffieapparaat werkt of kijken waar ik aan goede koffie kan komen.”  

Er kan zoveel met koffie. Je zou er gemakkelijk een hele dag mee kunnen vullen

Een heimelijke koffieverslaving dus die jaren geleden uitmondde in een samenwerking met Krups. Van der Koelen maakt in opdracht namelijk heel veel simpele, maar oh zo heerlijke gerechten met koffie erin. “Van koffieroomijs zonder ijsmachine tot een slagroomtaart gevuld met koffie die je in een handomdraai maakt. Net als chocoladetruffels met koffie erin. In zoete gerechten is koffie heerlijk als je het combineert met fruit en room.” 

Ze raadt mensen dan ook vooral aan om lekker te experimenteren. “Probeer er eens mee te spelen en drink je koffie bijvoorbeeld met pumpin spice kruiden. Of laat je overnight oats erin weken en schenk er de volgende morgen opgeklopte melk overheen. Heerlijk! Maar wat dacht je van hartige gerechten met koffie, zoals een barbecuesaus of een stoofpotje? Dat geeft meer een unamismaak die je in zoete gerechten weer niet krijgt. Er kan zoveel met koffie. Je zou er gemakkelijk een hele dag mee kunnen vullen.”

Annick Liefting

Product manager
Krups 

Simone van der Koelen

FoodQuotes

Next article