Home » Goedemorgen » Rise & shine met superfoods en supplementen   
Sponsored

Meer energie? Mooiere huid? Of juist een soepelere spijsvertering en betere nachtrust? Wat je doel ook is, supplementen en superfoods kunnen je hierbij een boost geven. Zeker als je ze integreert in je ochtendroutine.  

1. Energierijk en sportief: maca- en bietenpoeder voor antioxidanten-boost 

Maca-poeder boost je sportprestaties. Het is gemaakt van gele maca-wortelen uit Peru en bevat veel mineralen die je testosteron een opkikker geven. Ook zit deze knolsoort bomvol antioxidanten. Wel zo prettig, want je lichaam verwerkt veel afvalstoffen tijdens het sporten. Ook bietenpoeder werkt goed als je actief bent en wel wat extra power kan gebruiken. Dit is namelijk een bron van calcium en magnesium en ondersteunt zo je energieniveau. Verder zorgt rode biet voor meer zuurstof in het bloed, wat goed is voor je uithoudingsvermogen. 

Tip: Voeg 6 gram maca-poeder of 10 gram bietenpoeder toe aan 300 milliliter vloeistof, zoals (plantaardige) melk of (kokos)water. Of pimp je smoothie, havermout of yoghurt met granola met een schepje superkracht. Ook lekker en voedzaam: zelfgemaakte energybars met maca! 

2. Betere nachtrust: perfect slaapmutsje met verschillende natuurextracten 

Plantaardige producten zoals valeriaan en melatonine staan bekend om hun rustgevende werking. Plus ze zorgen ervoor dat je sneller in slaap valt, dieper slaapt en meer uitgerust opstaat. Ook natuurextracten van citroenmelisse, valeriaan, slaapmutsje en passiebloem bieden uitkomst, net als magnesium.  

Tip: Deze ingrediënten zijn te vinden in het 5-in-1 slaapmiddel PuraSleep. Dit supplement werkt het beste als je het inneemt 30 minuten voor het slapengaan. 

3. Meer ontspanning en minder stress: Ashwagandha en Rhodiola zijn ideaal voor piekeraars 

Ben je toe aan meer rust in je hoofd en minder stress overdag? Ashwagandha is een plantensoort die helpt om je te ontspannen. Rhodiola is een vetplant die stofjes bevat die goed zijn voor piekeraars. Ook vitamine B3, B6, zink en magnesium zijn gunstig voor meer geestelijke balans. Goed om te weten: Ashwagandha en Rhodiola zijn niet verslavend en kun je het gehele jaar door gebruiken. 

Tip: In het 7-in-1 supplement PuraZen komen deze stoffen samen, net als groene thee. Gebruik dagelijks 1 capsule tijdens het ontbijt, samen met een glas water. 
 


Rode biet zorgt voor meer zuurstof in het bloed, wat goed is voor je uithoudingsvermogen 

4. Soepele spijsvertering: spirulina en probiotica zijn vriendjes voor je darmen  

Een goede spijsvertering is de machine is van je lichaam. Spirulina helpt je hierbij een handje, dat door chlorofyl zijn kenmerkende groene kleur heeft en vitamine B, mineralen en eiwitten bevat. Wat ook kan helpen, is meer goede bacteriën, enzymen en vezels aan je voedingspatroon toevoegen. Digestion Probiotics Transit bevat digestieve enzymen, vezels en gemberextract én 9 gepatenteerde probiotica bacteriestammen die van nature in de darm voorkomen. Wist je dat 90% van deze bacteriën overleeft tot in de darm, zelfs onder invloed van maagzuur? 

Tip: Spirulina kun je makkelijk in smoothies verwerken. Of ‘verstop’ het in een zelfgemaakte avocadodip. Lekker op een getoast sneetje spelt zuurdesembrood! Ook probiotica leent zich goed voor het ontbijt. Voeg 7 gram poeder toe aan 250 ml water of yoghurt. Let op: wacht met het drinken van warme dranken als je probiotica gebruikt. Anders dood je de bacteriestammen. 

5. Beauty booster: collageen eiwit voor een stralende huid 

Collageen is een eiwit in ons lichaam dat onze gewrichten, huid en haar sterk maakt. Zon, ouderdom en een ongezonde levensstijl hebben een negatieve impact op de lichaamseigen aanmaak van collageen. Gehydrolyseerde rundercollageen met peptiden zorgt voor een optimale opname in het lichaam. In deze poeders zit vitamine C voor een stralende huid en glanzend haar. 

Tip: Maak met collageenpoeder een verfrissende frambozen- en bananensmoothie. Je kunt dit het beste in de ochtend drinken. De meeste collageenformules bevatten namelijk vitamine B, wat bijdraagt tot meer energie. Zo heb je een extra krachtige start van de dag! 
 

Next article