Skip to main content
Home » Goedemorgen » Stap voor stap: zo haal je met een loopband gezondheid én flexibiliteit in huis 
Sponsored

In een tijd waarin gezond en fit blijven hoog in het vaandel staat, biedt de loopband een praktische oplossing. “Na mijn zwangerschap wilde ik af van de extra kilo’s. Met een dochter thuis en de onmogelijkheid om naar een sportschool te gaan, werd de loopband mijn redding,” vertelt Kimberley de Koning. 

Geconfronteerd met het gewicht na haar zwangerschap en een diagnose van endometriose, zocht de Koning naar een gezondere levensstijl. “Ik wilde gezonder leven en afvallen, zonder naar medicatie te grijpen. Thuis sporten leek de beste optie”, zegt de Koning. Het werk van haar partner en de zorg voor hun dochter maakten een loopband de perfecte keuze. “Na grondig onderzoek koos ik een passend model. Deze voldoet aan al mijn criteria: draagvermogen, snelheid, en programma’s. En ik kan de loopband makkelijk opbergen door hem onder mijn bank te schuiven,” legt de Koning uit. 

Regelmatig lopen verbetert de bloedcirculatie, waardoor het risico op hart-  en vaatziekten kleiner wordt


Jimmy Ruiter

Transformatie thuis 

Door bijna dagelijks op de loopband te lopen en gezond te eten, verloor ze bijna 25 kilo. “Ik begon rustig met wandelen, bouwde op naar joggen en ben nu aan het hardlopen. Het geeft me vrijheid en sluit perfect aan bij mijn levensstijl. Ik ben zeer tevreden met deze loopband, vooral vanwege de ingebouwde demping en veiligheidsfuncties zoals de noodstop, die ideaal zijn voor thuisgebruik,” deelt ze mee. “

Jimmy Ruiter, werkzaam bij Chiropractie Alkmaar en Bergen en aangesloten bij de Nederlandse Chiropractie Associatie, benadrukt ook de voordelen van lopen. “Regelmatig lopen verbetert de bloedcirculatie, waardoor het risico op hart- en vaatziekten kleiner wordt. Ook vermindert het stress en ondersteunt het gewichtsbeheersing.” Hij raadt aan de loopband te gebruiken om de trainingsroutine afwisselend en effectief te maken. “Voeg intervallen toe, doe lichte krachttraining en stel de helling in voor een uitdagende work-out,” adviseert hij. 

Loopband als spil 

De Koning en Ruiter zijn het eens dat de loopband een essentiële toevoeging is aan iedere thuisfitnessroutine. “Het helpt me niet alleen om fit te blijven, maar zorgt ook voor een veilige en controleerbare omgeving voor mijn work-outs,” zegt de Koning. Ruiter voegt eraan toe: “Het is een flexibele oplossing voor iedereen die zijn gezondheid thuis serieus neemt.”

Next article