Home » Goedemorgen » Vier Pasen: tips voor een geslaagd paasfeest
Sponsored

De paashaas huppelt weer bijna door de tuin. Tijd dus om te beginnen dromen van een smakelijk paasontbijt. Wat zeker niet mag ontbreken zijn lekkere eitjes en héél wat chocolade. En Waldkorn®, natuurlijk … of wat dacht je?

Pasen en brood, het is al eeuwenlang een onafscheidelijk duo. Want wordt er gevierd, dan hoort daar bijzonder brood bij. Zo vind je net voor Pasen bij veel bakkers het speciale paasbrood. Deze variatie op de kerststol wordt gemaakt met amandelspijs, citroenzeste en rozijnen. Ook breekbrood en briochebroden in de vorm van vogeltjes of haantjes laten zien dat de paasklokken in aantocht zijn.

Keuze genoeg dus om je paasontbijt of – brunch extra lekker en mooi te maken. Natuurlijk mag ook Waldkorn® niet op de paastafel ontbreken. Bied je familie of gasten de keuze uit verschillende broden uit ons assortiment, serveer er enkele onweerstaanbare paasgerechten en (zelfgemaakt) beleg bij en het feest kan beginnen.

Gevaarlijk lekker: deviled eggs

Deze gevulde eitjes zijn een klassieker en da’s maar goed ook, want ze zijn zó lekker dat ze even snel op zijn als jij ze hebt gemaakt. Ontdek het recept hier!

1

Een toast op Pasen

Meer zin in een verfrissend hapje? Dan is een lekker fruitige Waldkorn®-toast de ideale verwennerij.

Een toast op Pasen

Wat heb je nodig?

  • Sneetjes Waldkorn® Vital
  • Smeuïge geitenkaas
  • Abrikozen
  • Honing

Rooster de sneetjes Waldkorn® Vital kort in de broodrooster en bestrijk rijkelijk met de geitenkaas. Snij de abrikozen in plakjes en leg ze op de geitenkaas. Werk af met een beetje honing. Smakelijk!

Verrukkelijk veggie

Met deze boterham kunnen ook je veggie vrienden meegenieten van je paasfeest. Wedden dat ook de niet-vegetariërs er niet aan kunnen weerstaan?

Wat heb je nodig?

  • Sneetjes Waldkorn® Heritage
  • Verse erwtjes
  • Verse munt, fijngesnipperd
  • Eieren
  • Room
  • Groene asperges
1

Kook de erwtjes gaar (4 à 5 minuten) en hou een beetje van het kookwater bij. Mix de erwtjes fijn met de munt. Voeg voldoende kookwater toe om het mengsel smeuïg te maken. Kruid af met peper en zout. Kook de asperges gaar (7 à 8 minuten). Laat ze schrikken onder koud water en snijd ze in stukjes. Kluts de eieren met de room en bak er een roerei mee. Besmeer de sneetjes brood rijkelijk met de erwtenpuree. Schik er roerei op en stukjes groene asperge. Werk af met wat geraspte parmezaan.

Zalige tip: maak zelf chocoladepasta!

Wie Pasen zegt, zegt uiteraard chocolade! In plaats van alle paaseitjes (zelf) op te eten, kan je er ook een huisgemaakte chocopasta van maken. Origineel en supermakkelijk! Heerlijk op een sneetje Waldkorn®. Tip: Gebruik ongevulde eitjes van pure chocolade voor het beste resultaat.

Zalige tip: maak zelf chocoladepasta!
Next article