Home » Gouden Jaren » Driewielers: bevordering van zelfstandigheid en veiligheid voor senioren
Sponsored

In een samenleving waar onafhankelijkheid en vrijheid hoog in het vaandel staan, vormt de driewieler een oplossing voor senioren. De drempel om over te stappen kan worden ervaren als mentaal uitdagend, maar kan voor velen het verschil maken.   

Driewielers kunnen de mobiliteit en sociale activiteit bevorderen, wat essentieel is voor senioren om hun autonomie te behouden. Of ze nu lange tochten maken of korte uitstapjes naar de winkel,” vertelt Hashem, mede-eigenaar van Fietshemel

De experts van Fietshemel onderstrepen dat de overgang naar driewielers een uitdaging kan vormen. “Het doel is duidelijk: het stimuleren van zelfredzaamheid bij ouderen. De mentale uitdaging zit ‘m er vooral in dat senioren vaak niet ‘anders’ willen lijken.” 

Reactief  

Helaas gebeurt de overstap naar een driewieler vaak pas na een ongeval. “Persoonlijke begeleiding en goed advies bij aankoop kan van onschatbare waarde zijn. Het gebruik van een driewieler is niet alleen een investering in vrijheid, maar ook een bron van geruststelling voor naasten. Naast de trendy uitstraling en het overwinnen van emotionele barrières biedt een driewieler gemoedsrust aan familie en vrienden. De inherent aanwezige veiligheid draagt bij aan de zekerheid dat dierbaren niet alleen genieten van vrijheid, maar dit ook doen op een veilige en stabiele manier. Dit vergroot niet alleen mobiliteit, maar voegt ook comfort en veiligheid toe aan het dagelijks leven van senioren, waardoor ze actief deelnemen aan het leven terwijl hun naasten gerustgesteld zijn.”  

Vaak zijn senioren zich niet bewust van gemeentelijke ondersteuning, zoals een mogelijke vergoeding voor een driewieler. Hashem van Fietshemel Edam wijst erop dat mensen vaak niet weten dat ze via de gemeente een beroep kunnen doen op een Persoonsgebonden Budget (PGB) of andere beschikbare opties, waarbij Fietshemel Edam ondersteuning biedt. 

Next article