Home » Gouden Jaren » Eenzaamheid is de grootste handicap
Sponsored

Thijmen (11) heeft cerebrale parese, daarom loopt hij met een looprek en gaat hij naar een school voor speciaal onderwijs, ver weg van huis. Na school speelt hij alleen. Vriendjes in zijn eigen buurt heeft hij niet.

Thijmen is een vrolijke jongen. Iedere ochtend wordt hij vroeg door een taxibusje opgehaald en aan het einde van de dag wordt hij weer thuisgebracht. Thijmen’s passie is voetbal. Na schooltijd wil hij graag op straat voetballen. Maar waar andere buurtkinderen dit vaak samen doen, voelbalt Thijmen altijd met zijn opa of met zijn moeder. Door zijn handicap ziet hij er anders uit dan andere kinderen. De kinderen uit de buurt kennen hem niet omdat hij naar een andere school gaat, ver van huis. Thijmen kan of mag niet mee doen met de kinderen uit buurt. Daarom zit hij vaak alleen binnen te spelen en voelt hij zich eenzaam. 

Geen kind zonder vriendjes! 

Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij er zijn voor kinderen zoals Thijmen en eenzaamheid bij gehandicapte kinderen tegengaan. Om ons werk te kunnen blijven doen, hebben wij donateurs nodig, zoals Annemieke. Zij nam ons op in haar testament en vertelt waarom. 

“Mijn liefde voor kinderen met een handicap wil ik doorgeven” 

Annemieke (62 jaar): “Ik werk al sinds mijn 21ste met kinderen. Ik weet hoe belangrijk het is dat kinderen mee kunnen én mogen doen. Bij het nadenken over mijn testament dacht ik daarom meteen aan een stichting die zich inzet om eenzaamheid bij kinderen tegen te gaan. Bij leven gesteund en na mijn overlijden nog één laatste keer.” 

Meer informatie

Meer weten over nalaten aan Stichting het Gehandicapte Kind of vrijblijvend onze brochure aanvragen? Ik kom graag met u in contact. Christelle Bouman – relatiemanager bijzondere giften   [email protected]  •  020 679 12 00 

Christelle Bouman

Relatiemanager en fondsenwerver bijzondere giften


Next article