Skip to main content
Home » Gouden Jaren » Laat uw hulp van mens tot mens voortleven
Sponsored

Humanitas staat voor hulp van mens tot mens, gelijkwaardig en tijdelijk. Want iedereen kent wel fases in zijn leven dat het even niet meer gaat. Via onze maatjesprojecten staan onze goed getrainde vrijwilligers tijdelijk naast mensen zodat ze op eigen kracht weer verder kunnen. Onze hulp is voor iedereen en omdat we 78 afdelingen door het hele land hebben zijn we ook voor iedereen bereikbaar! 

Bijvoorbeeld voor de 63-jarige Leny, zij verloor kort na elkaar twee mensen die haar heel dierbaar waren. “Ik kan je verzekeren, als je op een zeker moment zover weg bent dat niks je meer interesseert, dan wil je wel hulp inroepen. Dan voel je je zó beroerd dat je niet meer weet hoe je uit het dal moet komen. Op zo’n moment sta je open voor alles. In het begin weet je niet precies wat je je moet voorstellen bij een rouwmaatje. Met mijn maatje Monique klik het heel goed. Soms komt ze één keer per week bij me langs, soms twee keer. Op een zeker moment gaat het gesprek niet meer (alleen) over het verlies, maar ook over andere dingen. Zo gaat op een geleidelijke en zachte manier het deksel van het potje een klein beetje los. Het gaat steeds beter!” 

Deze medemenselijkheid is waar Humanitas voor staat, er vanuit gelijkwaardigheid zijn zijn voor de ander. Vindt u dit ook belangrijk? Door Humanitas op te nemen in uw testament blijft uw steun van mens tot mens voortleven en zorgt u er voor dat uw idealen van medemenselijkheid niet verloren gaan. Er zijn voor een ander is immers tijdloos.  

Vanuit uw nalatenschap financieren we maatjesprojecten, waarin onze vrijwilligers, namens u, mensen ondersteunen bij tal van levensproblemen, zoals eenzaamheid, rouw, en opvoedingsproblematiek. Bijvoorbeeld als maatje van een vrouw die na 50 jaar huwelijk haar man verloren is. Of een jongere zijn draai helpen vinden in de maatschappij. Humanitas is er voor iedereen die dat nodig heeft, nu en in de toekomst. U ook

Meer informatie

Wilt u meer weten over nalaten aan Humanitas? Neem u dan gerust contact op met onze relatiebeheerder Victoria Rekatsinas via [email protected] voor een telefonische afspraak. Of bestel onze brochure ‘Nalaten … Van Mens tot Mens’ via https://www.humanitas.nl/nalaten 

Next article