Skip to main content
Home » Gouden Jaren » Steeds meer ouderen dragen persoonsalarm met gps
Sponsored

Wat als vader of moeder een dagje ouder worden en er toch wat zorgen ontstaan over de veiligheid? Door beginnende dementie of bijvoorbeeld een ongelukkige val kunnen er zorgelijke situaties ontstaan. Jaap van der Ende van Lifewatcher vertelt over een persoonsalarm mét gps. Een handig hulpmiddel waarmee bezorgde familieleden, op afstand, een oogje in het zeil kunnen houden.  

Een draagbaar persoonsalarm met simkaart en gps. Dat klinkt als een vernuftig systeem, hoe werkt dat? 

“Het systeem is voor de ouderen zo simpel mogelijk gehouden. De senioren kunnen kiezen voor een horloge of een hanger om de nek. Mocht er iets aan de hand zijn, drukt de drager op de alarmknop en belt het systeem een contactpersoon of professionele zorgcentrale. Maar je kunt ook naar het toestel toe bellen. Het voordeel van de gps is dat ook de locatie wordt doorgegeven.”  

Een ouder familielid die hulpbehoevender wordt, dat zijn lastige kwesties in het leven. Wanneer heeft iemand zoiets nodig?  

“Iemand met dementie kan verdwalen, wellicht voelt een oudere dame zich onveilig op straat of iemand kan minder mobiel zijn en ten val komen. Dan kan het best een geruststelling zijn dat er toezicht is voor het geval iemand toch onverwachts hulp nodig heeft. De familie of zorginstelling kan via een app en een online platform alle functies van het alarm beheren. Want de eerste zorgen komen toch bij de familie vandaan. Ouderen hebben zelf niet altijd door dat ze hulp nodig hebben, maar de omgeving merkt dat vaak wel. Je kunt als familie nu eenmaal niet altijd overal bij zijn, maar op deze manier toch op ieder moment toezien of alles goed gaat.”  

En wanneer komt die gps goed van pas?  

“Door zo’n alarmhorloge om de pols kunnen bijvoorbeeld mensen met dementie makkelijker naar buiten. Zo geef je iemand langer zijn of haar vrijheid en dat is belangrijk in het leven. En mocht ‘pa’ of ‘ma’ dan toch de weg kwijt zijn geraakt, kun je gemakkelijk naar het toestel toe navigeren. Je kunt daadwerkelijk vermiste mensen terugvinden. Maar ook vroegtijdig signaleren of iemand wellicht op een onverwachte plek is.”  


Qua persoonsalarmering is er behoorlijk wat op de markt, waarin onderscheidt Lifewatcher zich van andere aanbieders? 

“Inmiddels maken meer dan 120 duizend mensen gebruik van ons platform. Dankzij deze ervaring lopen we voorop in de ontwikkeling van het persoonsalarm met gps. Onze app is in Nederland ontwikkeld met veel aandacht voor privacy en dataveiligheid. We voldoen aan alle kwaliteitseisen en certificeringen zodat ook professionele zorginstellingen onze producten veel gebruiken. Ons gps-horloge geeft zowel binnen als buiten de locatie van de drager aan. Heel belangrijk, want alleen dán kun je echt snel hulpverlenen. Zo is hulp letterlijk en figuurlijk altijd bij de hand.”

Jaap van der Ende

Lifewatcher

Next article