Skip to main content
Home » Gouden Jaren » Onterechte zorgen weerhouden senioren van verhuizen
Sponsored

Het verzilveren van overwaarde lijkt ingewikkeld, zeker als er ook een verhuizing bij komt kijken. Het weerhoudt veel mensen ervan hun opgebouwde vermogen te benutten, maar hun zorgen blijken meestal onterecht. 

Voor woningeigenaren die een volgende stap in hun leven overwegen, kan het eigen huis als een last voelen. Wat moeten senioren bijvoorbeeld doen als zij op een verzorgingsflat wachten, maar niet weten wanneer die wordt toegewezen? Hun huis verkopen via een makelaar is een ingewikkeld proces met veel onzekerheden. Het is onduidelijk hoelang de woning te koop zal staan en wat die gaat opbrengen. 

Een bekend dilemma daarbij: is het verstandiger om eerst zeker te zijn van de nieuwe woning, of om eerst het oude huis te verkopen? Het eerste scenario leidt tot dubbele lasten, maar met voorbarig verkopen kunnen mensen juist op straat komen te staan. 

Vrees voor de verhuizing zelf kan ook tot uitstel leiden. Als de nieuwe woning kleiner is dan de huidige, is er voor veel bezittingen geen plek. Onzekerheid over de bestemming daarvan kan mensen ervan weerhouden te doen wat ze zo graag willen: hun vermogen verzilveren en hun leven voortzetten met geld in de hand voor een nieuwe auto, een reis of voor schenkingen met de warme hand.  

Oplossingen 

De zorgen zijn begrijpelijk, maar onterecht. Zo is de onzekerheid van een woningverkoop weg te nemen met een alternatief voor de makelaar. “Als mensen hun auto willen verkopen, gaan ze vaak naar de garage, waar ze een bod krijgen en er direct en zorgeloos vanaf zijn”, zegt Loran Janssens. “Waarom is dat met een huis niet gebruikelijk?” 

De eigenaar van Janssens Vastgoed, biedt deze oplossing al ruim 25 jaar voor woningverkopers in heel Nederland. “Wij taxeren de woning en brengen een bod uit, zonder voorbehoud van financiering. Dit is geheel vrijblijvend.” Eventuele problemen aan de woning worden ook overgenomen. “In de koopovereenkomst nemen we op dat wij alle risico’s en aansprakelijkheid overnemen.” 

Behalve duidelijkheid over de prijs biedt dit ook zekerheid over het dak boven het hoofd. Het is aan de verkoper of hij de woning direct overdraagt, of een verkoop ‘op afroep’ doet. Daarbij wordt een maximale termijn van bijvoorbeeld twee jaar afgesproken, waarbij alleen de verkoper mag besluiten om de overdracht eerder te voltooien. Een voorschot op de koopsom kan desgewenst al overgemaakt worden. Daarnaast worden de zaken natuurlijk notarieel vastgelegd. 

Een andere optie is om de woning te verkopen en direct terug te huren, al is ook de verhuizing niets om voor te vrezen. Zo biedt Janssens Vastgoed daarbij ‘begeleiding van A tot Z’. “Verkopers kunnen laten staan wat ze willen, wij voeren de oude meubels en spullen af. En voor waardevolle bezittingen zoeken we samen een koper.” 

Meer informatie

Voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie kunt u contact opnemen met Janssens Vastgoed. www.janssens-vastgoed.nl   

Next article