Skip to main content
Home » Gouden Jaren » Zelfstandig wonen met een veilig vangnet: zo werkt De Zorgbutler
Sponsored

Als oudere zelfstandig blijven wonen, maar niet alles alleen hoeven doen, dat is het uitgangspunt van De Zorgbutler. Dit kleinschalige woonconcept biedt senioren een eigen plek, met ondersteuning en menselijke aandacht dichtbij. Els Sneep, Zorgbutler in Rotterdam, licht toe.

Zeven jaar geleden startte Els als franchise-ondernemer bij De Drie Notenboomen met een duidelijke missie: een plek creëren waar ouderen gezien en gehoord worden. “Ik heb meer dan 25 jaar in de zorg gewerkt,” vertelt ze. “Vaak dacht ik: kan het niet anders? Geen onpersoonlijk systeem, maar zorg op maat in een warme omgeving, met contact van mens tot mens.” Die visie vormt nog altijd de basis van haar werk. Het team werkt niet met afstandelijke processen, maar is dagelijks aanwezig, aanspreekbaar en betrokken. De Zorgbutler is daarmee geen instelling, maar een thuis.

Zelfstandig wonen met ondersteuning

Als Zorgbutler biedt Els een kleinschalig woonconcept voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar wél hulp kunnen gebruiken. Bewoners huren een appartement en houden de vrijheid hun eigen leven in te richten. Els: “Of het nu huishoudelijke ondersteuning is, thuiszorg, of gewoon een plek om dagelijks koffie te drinken in de gemeenschappelijke huiskamer: alles is mogelijk. En twee keer per week eten we met elkaar.” Met een bevlogen team van twaalf medewerkers zorgt Els voor een veilige en vertrouwde omgeving. “Zorgpersoneel is aanwezig van 7 tot 23 uur, daarna is er nachtbewaking. En dat geeft niet alleen de bewoners, maar ook familie en mantelzorgers een gerust gevoel.”

Toegankelijk en betaalbaar

De Zorgbutler is bedoeld voor ouderen met een lichte tot matige zorgvraag die beschikken over een persoonsgebonden budget (PGB). Els: “Veel ouderen vallen tussen wal en schip: thuis voelen ze zich eenzaam of te afhankelijk van hun familie. Maar in een verzorgingstehuis hebben ze nog niets te zoeken.” Omdat de appartementen onder sociale huur vallen, is het woonconcept ook geschikt voor mensen met een beperkt inkomen, zoals ouderen met alleen AOW.

Vrijheid én nabijheid

De kracht van de Zorgbutler? De combinatie van zelfstandigheid en nabijheid, zo stelt Els. “Het biedt ouderen vrijheid én een fijne omgeving. Bewoners voelen zich gehoord en gezien. Ze hebben een eigen plek, maar ervaren ook de warmte van een gemeenschap. Dit concept voorkomt eenzaamheid en biedt een tussenoplossing voor mensen die te goed zijn voor een verpleeghuis, maar wel extra hulp nodig hebben.” Els sluit af: “De Zorgbutler is een plek waar ouderen zich thuis voelen, hun eigen leven blijven leiden en toch altijd op iemand kunnen rekenen. Een zorgconcept dat, wat mij betreft, de toekomst heeft!”

Els Sneep

Zorgbutler in Rotterdam

Meer weten?

Ga naar www.dezorgbutler.nl voor meer informatie.

Next article