Skip to main content
Home » Huisje, Boompje, Beestje » Een dierenverzekering voor je hond of kat, is dat zinvol?
Sponsored

Iedereen in Nederland heeft een ziektekostenverzekering omdat je bij ziekte of ongevallen verzekerd wilt zijn van goede zorg. Daar zal niemand vreemd van opkijken. Al ligt dit bij huisdieren gek genoeg heel anders. Terwijl het eigenlijk heel normaal zou moeten zijn om bij aanschaf van een hond of kat na te denken of je de dierenartskosten wel kunt betalen, moet sparen of misschien een verzekering voor jouw hond of kat moet afsluiten. Wij hebben daarom voor jou zes tips op een rijtje gezet waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een verzekering voor je huisdier. 

1. Wat is het eigen risico?  

Ook bij huisdierverzekeringen heb je een eigen risico. Deze verschilt per verzekeraar en per pakket. Als je kiest voor een hoger eigen risico is de premie meestal lager. Ga dus niet alleen af op de premie maar kijk goed per pakket wat je eigen risico is. 

2. Zijn er ook aanvullende dierenverzekeringen?  

Bij alle verzekeraars kan je kiezen uit aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld voor gebitsbehandelingen, dierenartskosten in het buitenland, chemotherapie, fysiotherapie en crematie.  In de diergeneeskundige zorg is net als bij mensen steeds meer mogelijk. Dat is fijn, maar heeft uiteraard wel een hoger prijskaartje. Het is een kwestie van afwegen of je het risico wilt lopen om dit soort kosten zelf te betalen of te verzekeren voor een wat hogere premie. 

3. Wordt alles vergoed?  

Niet alleen het eigen risico, maar ook welke aandoening en welk bedrag er in het pakket wordt vergoed kan erg verschillen. Heb je een hond die gevoelig is voor problemen aan de heupen of ellebogen, of wil je voor jouw kat de kosten van eventuele castratie of sterilisatie verzekeren, dan is dat belangrijk om in het verzekeringspakket op te nemen.  

4. Kan ik een oudere hond of kat verzekeren? 

Ja dan kan, mits hij of zij op dat moment gezond is. Alleen kan de instappremie voor oudere dieren wat hoger zijn. Er zijn wel leeftijdsgrenzen.  

5. Is de dierenverzekering meteen geldig?  

Standaard is er een wachttijd van 30 dagen dat je geen recht hebt op vergoeding. Tenzij er sprake is van een ongeval. Het voordeel is dat je na deze 30 dagen direct dekking hebt, en dan maakt het niet uit of je net nieuwe klant bent. 

6. Kun je ook overstappen naar een andere huisdierenverzekering?  

Het komt minder vaak voor dat mensen overstappen dan bij onze eigen zorgverzekering, maar als je niet (meer) tevreden bent, of elders je huisdier goedkoper kunt verzekeren is er alle reden om over te stappen. Ook bij overstappen geldt de leeftijdsgrens en dat je huisdier gezond moet zijn.  

Wil jij de beste zorg voor jouw huisdier?

Neem eens de tijd om je hierin te verdiepen, het kan je veel zorgen en geld besparen. Een diagnose, operatie en nabehandeling kost al gauw 1.500 Euro. Op VerzekerJeHuisdier.nl kun je snel en eenvoudig diverse huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Want ook jouw huisdier verdient de beste zorg. 

Next article