Skip to main content
Home » Huisje, Boompje, Beestje » Een groene oase met minimale inspanning: het is mogelijk!
Huisje, Boompje, Beestje

Een groene oase met minimale inspanning: het is mogelijk!

Als er één duidelijke trend op dit moment in het interieur is, is dat wel ‘groen doen’. Dit vertaalt zich naar álle denkbare vormen van groen. Van mosgroene muren tot groene oplossingen in het kader van duurzaamheid.  

Maar ook groen in zijn meest pure vorm is werkelijk met een opmars bezig. En daarmee wordt er uiteraard gedoeld op bloemen en planten. Een trend die volop wordt omarmt én naar alle waarschijnlijkheid niet snel voorbij zal zijn.   

Gebrek aan groene vingers? 

We zijn niet allemaal gezegend met groene vingers. Het is natuurlijk niet de bedoeling om bij thuiskomst, na een vakantie, een – wat ooit een groene oase was – aan te treffen als een dor landschap. Maar niet getreurd, ook voor deze situaties is een groen interieur zeker weggelegd. Het begint allemaal bij de juiste plantkeuze! 

Prikkel je interieur 

Er zijn ook planten en bloemen die jouw interieur een waar groen paradijs maken en weinig verzorging nodig hebben! Allereerst een oude bekende, die zijn comeback heeft gemaakt: de cactus. Waar de cactus vroeger nog wel eens een ongezellige indruk maakte, is hij tegenwoordig weer meer dan welkom.  

Doordat cactussen vaak gegroepeerd worden en geplant in kleurrijke potjes geeft het een interieur een moderne look. Het enige wat je bij een cactus níet moet doen, is hem te veel water geven. Het verdrinken van een cactus is snel gebeurd! 

Groen licht voor deze planten 

Naast de cactus zijn er nog meer planten die bijna kunnen leven van de lucht. Een voorbeeld hiervan zijn vetplanten, ook wel succulenten genoemd. Officieel is de cactus ook een plant die tot deze groep behoort, maar in werkelijkheid wordt hij vaak apart genoemd. Vetplanten staan er om bekend dat ze water opslaan in de slijmerige bladeren, wortels of stam.  

Hierdoor kunnen ze wekenlang zonder water, terwijl ze hartstikke groen blijven. Vetplanten zijn daarnaast niet alleen maar groen, er zijn ook varianten met bloemen. De Sedum en Rhodiola Rosea zijn hier voorbeelden van, bij beiden komen vroeg of laat prachtige bloemen tevoorschijn. 

Een ander plant 

Naast bovenstaande zijn er ook nog daadwerkelijk kamerplanten die nauwelijks verzorging nodig hebben. Drie groendoeners die wij veel terugzien momenteel zijn de Dracaena, de Yucca of de Sanseveria. Ook de Pannenkoekenplant is een makkelijke en populaire gast in je interieur.  

Geef het lucht 

Dan nog een laatste trend die niet overgeslagen kan worden: de luchtplant! Deze leven daadwerkelijk van de lucht. Ze hebben zelfs geen wortels en zijn daarom ideaal om in allerlei soorten en maten te gebruiken.  

Je kunt ze neerzetten maar ook perfect ophangen in glazen bollen, een ontzettend leuk effect! Ze hebben geen aarde nodig en halen de voeding en water zelf uit de lucht. Een makkelijkere gast kan toch niet! 

Kortom, wil jij als je terugkomt van vakantie nog steeds een huis met veel mooie én levende planten? Een groen interieur is goed mogelijk met summerproof planten! Het gaat om de juiste keuze vooraf. 

Meer informatie over Wonenonline

Voor meer inspiratie ga naar: www.wonenonline.nl

Next article