Home » Huisje, Boompje, Beestje » Een zorgeloze zomer thuis: tips om de ongemakken voor te zijn
Huisje, Boompje, Beestje

Een zorgeloze zomer thuis: tips om de ongemakken voor te zijn

Wanneer we in de winter op grauwe en grijze dagen naar buiten kijken hoe de regen tegen de ramen tikt, verlangen we massaal naar de zomer. Zwoele avonden in de tuin waar geen einde aan lijkt te komen, buiten eten met het hele gezin en fietstochten richting het strand. Hierbij vergeten we voor het gemak even dat de zomer ook heel wat ongemakken met zich kan meebrengen: van roodverbrande armen tot insectenplagen. Maar geen paniek, voor de meeste van deze ‘problemen’ bestaat ook een eenvoudige oplossing.

Plaag insecten  

Zoemende insecten worden veelal gezien als de nummer één reden van slapeloze nachten in de zomer. De eeuwige zoektocht naar die ene mug die je wakker houdt, iedereen is er wel bekend mee. Doordat het steeds warmer wordt en de winters niet meer heel streng zijn, verlengt het seizoen ook nog eens wat betreft insecten. Neem dan ook drastische maatregelen en parkeer de chemische insectenspray en klamboe bij het grofvuil. Ga voor de investering in horren, voor zowel ramen als deuren.   

Er zijn tegenwoordig de meest innovatieve systemen en varianten, waardoor het bijvoorbeeld geen belemmering meer hoeft te zijn om een raam open te zetten. Kortom, voorkom horror nachten met een hor.   

Nooit meer oververhit  

Misschien wel op een gedeelde eerste plaats met insecten, zijn het de temperaturen die je in de zomer wakker kunnen houden. In de winter kun je bij lage temperaturen lekker de verwarming aangooien, maar in de zomer is een airco lang niet voor iedereen vanzelfsprekend.  

Veel mensen beroepen zich op een ventilator. Echter maken deze vaak veel geluid, wat uiteraard weinig bevorderlijk is  voor de nachtrust. Wanneer je er in de zomer écht klaar mee bent en besluit om dan een airco aan te schaffen, dan weet je één ding zeker; je betaalt vaak de hoofdprijs. Koop een airco daarom ook altijd ‘off season’ om een goede deal te verzekeren.   

Gestoken door de zon  

In Nederland zijn we niet gewend aan een écht fel schijnende zon. We realiseren ons allemaal wel dat we ons in moeten smeren, maar de invloed van de zon is meer dan je denkt. Vaak is het al te laat wanneer we ons realiseren dat we de zonnebrand erbij moeten pakken.   

Het is daarom ook goed om een aantal dingen in de zomer in je routine op te nemen die ervoor zorgen dat de zon jou nooit te veel wordt. Denk aan een dagcrème met standaard UV filter en draag altijd een hoed of pet wanneer je iets actiefs buiten gaat doen.   

Daarnaast is het goed om je huis  
‘summerproof’ te maken, want niet alleen jij maar ook je interieur is gevoelig voor deze stralen. Goede zonwering is cruciaal om je meubels en vloer mooi te houden. Verdiep je hier in het voorjaar in, want richting de zomer lopen de levertijden snel op.   

Stap in de schaduw  

Ook het ‘summerproof’ maken van je tuin is belangrijk. Dit betekent dat het verstandig is om voldoende schaduwplekken te creëren voor het lezen van een boek of een borrel. In de zon zitten is wellicht heel verleidelijk, maar zeker tussen 12.00 en 14.00 uur is de kans op zonschade zeer groot.   

Kortom, neem actie op tijd: zo ben je op een zorgeloze zomer voorbereid!

Meer informatie over Wonenonline

Voor meer inspiratie ga naar: www.wonenonline.nl

Next article