Skip to main content
Home » Huisje, Boompje, Beestje » Het huishouden mooier, plezieriger en duurzamer maken: zo doe je dat
Sponsored

Huishoudelijke klusjes kunnen vervelend zijn, maar ook hiervoor bestaan esthetische én duurzame shortcuts. Twan Verdonck deelt zijn slimme huishoudtips. 

We zien allemaal wel eens op tegen huishoudelijke klusjes, maar gelukkig kun je met kleine aanpassingen de klusjes niet alleen sneller maar ook leuker gedaan krijgen. Twan Verdonck is Creative Director bij Brabantia en hij is samen met zijn team altijd op zoek naar manieren om het huishouden mooier, plezieriger en duurzamer te maken.

Stijlvol & duurzaam gaan hand in hand

1. Afval scheiden met mooie kleuren

“Afval scheiden vinden veel mensen vaak nog een gedoe, vies of onduidelijk. Maar met een handige afvalbak met een kleur voor elke reststroom wordt het direct eenvoudiger. Daarnaast geven mooie kleuren een prettig gevoel, ook aan je interieur. Je favoriete kleuren maken alles net even leuker! Het is slim om even een middagje te pakken om alles rondom afval scheiden goed te organiseren. Niet alleen in je keuken, maar bijvoorbeeld ook op je werkplek of in de badkamer. Organiseer het in één keer goed, dan heb je daar lang plezier van.”

Wil jij leuker en efficiënter je afval doen? Klik hier!

2. Drogen op windenergie

“Je was lekker laten wapperen in de wind bespaart energie, het is beter voor de planeet én je kleding blijft langer mooi. Een droogmolen in een stijlvolle kleur is helemaal van nu! Zeker met de huidige energieprijzen kun je beter kiezen voor de Hollandse wind. En na een dagje drogen in de buitenlucht ruiken je handdoeken zalig!”

Deze accessoires heb je nodig voor het wassen van kleding!

3. Drukke week? Doe minder vaak de was

“Veel kleding is na één keer dragen echt nog niet vies. Maar als je alles op een stoel gooit dan wordt het muf. Je kunt de kleding dan beter even goed luchten en uithangen. Want alles wat je niet hoeft te wassen scheelt je geld, energie en tijd: je hoeft dan ook minder te strijken, vouwen en opruimen. Daarom is het Linn rek ontwikkeld dat een kledingrek en droogrek in één is. Je kunt je kleding luchten, of het direct laten drogen na het wassen.”

Inspiratie nodig om jouw kleding op te bergen?
Klik hier!

4. Maak van je badkamer een ‘home spa’ met mooie accessoires

“De badkamer is steeds meer een plek om te ontspannen. Maar het is er vaak een bende met allerlei flessen, potjes en rondslingerende handdoeken. Daarom is het slim om alles eens goed op te ruimen. Kies vervolgens al je accessoires in één kleur: van je zeeppompje tot de handdoeken en de douchewisser. Daardoor verminder je de prikkels en krijgt de badkamer een hoger zen-gehalte. Zelfs een eenvoudige of oude badkamer ziet er dan toch strak uit! Je kunt ook de handdoeken mooi oprollen en een kaarsje branden.”

Stijlvolle en functionele badkamer & toilet accessoires in één?

5. Maak van een rotklus jouw ‘me-time’

“Uit ons onderzoek blijkt dat veel mensen strijken een vervelende klus vinden. En als die berg overhemden steeds opstapelt, wordt de drempel om eraan te beginnen alleen maar groter. Daarom is het slim om de strijkklus op een vast moment in de week te doen en daar meteen iets leuks aan te koppelen: bijvoorbeeld je favoriete podcast luisteren, een serie kijken of een taal leren. Of misschien wordt dat het wekelijkse moment waarop je met vrienden belt. Dan wordt strijken ineens waardevolle tijd voor jezelf. Zo kan het huishouden kan best fijn zijn: door van vervelende klusjes prettige rituelen te maken.”

Alle benodigdheden voor het strijken van kleding. Klik hier!
Next article