Home » Huisje, Boompje, Beestje » De balans tussen trends en persoonlijkheid in je interieur
Huisje, Boompje, Beestje

De balans tussen trends en persoonlijkheid in je interieur

Wat is een blijvertje en wat is ‘slechts’ een trend? Vanuit een levenslange voorliefde begon Nathalie ruim twintig jaar geleden Wonenonline. Doordat ze al heel wat trends en hypes op het gebied van wonen en interieur heeft zien komen en gaan, kan zij goed de inschatting maken wat een blijvertje is en wat niet. Zij is er dan ook geen voorstander van om alle modetrends op het gebied van interieur één op één over te nemen.   

“Om een huis te creëren waar je je echt thuis voelt en waar je werkelijk tot rust komt, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Het is hierbij altijd van belang om te zoeken naar de trends van het moment en je eigen persoonlijkheid.”  

Wie of wat zijn je huisgenoten?  

Veel mensen wonen daarnaast niet alléén in een huis. Of je je woning nu deelt met een heel gezin of een huisdier, het zijn aspecten waar je rekening mee dient te houden. “Wanneer je hier geen rekening mee houdt, ga je je vroeg of laat irriteren aan de vieze handjes op de witte bank of de krabbende kat op je leren fauteuil. De samenstelling van je perfecte interieur hangt dus niet alleen af van de laatste trends en ontwikkelingen.”  

Begin bij jezelf  

Wanneer mensen zich bij Nathalie melden voor tips en advies omtrent het perfecte interieur, is dat dan ook altijd het advies wat zij mensen meegeeft: begin bij jezelf. Kijk niet welke trends in je interieur passen, maar welke trends bij jou passen. “Waar de één houdt van een energieke omgeving met felgekleurde wanden, wil de ander thuiskomen in een oase van rust. Binnen beide bewegingen is wel een trend te vinden. Zoals de cleane Scandinavische look versus de kleurrijke Bohemian variant.”   

Een beweging die volgens Nathalie wel gaande is, en die alleen nog maar populairder wordt, is het duurzame karakter van een interieur. De ‘fast fashion’, ook op het gebied van wonen, is echt verleden tijd. “We gaan massaal voor eerlijk geproduceerde meubels van duurzame materialen. ‘‘Goedkoop is geen duurkoop’’, wordt steeds meer de heilige graal. Hierdoor maken mensen bewustere keuzes die beter bij hen passen.”  

Maak van je huis een thuis  

Kortom, een huis moet als een thuis voelen. Het gaat er niet om dat je interieur in de laatste interieurmagazines past, maar dat dit het interieur is waar jij na een lange dag hard werken met een goed gevoel op de bank neerploft. “De balans tussen trends en jouw eigen persoonlijkheid hierin vinden, is de truc. Hoe je dit doet? Door bewust je af te vragen wat jouw behoeftes zijn wanneer jij je terugtrekt in je eigen woning”.   

Meer informatie over Wonenonline

De laatste trends op de voet volgen op het gebied van wonen en interieur is iets wat Nathalie van Wonenonline al haar leven lang doet. Een online platform beginnen was bijna twintig jaar geleden dan ook een logische stap. Van tips over de beste kamerplanten tot de laatste kleurtrends, alles komt voorbij en ook aan de tuin wordt volop aandacht besteed. Kijk voor meer informatie op www.wonenonline.nl   

Next article