Home » Mijn Huisdier » Mijn hond blij, ik blij
Bestemmingen

Mijn hond blij, ik blij

Blije labrador
Blije labrador

Als baasje ken je dat gevoel vast ook. En andersom werkt het net zo aanstekelijk: je kunt je hond niet vrolijker maken dan door zelf blij te zijn.


En wat is er nou fijner dan samen met je hond langs de Waddenstranden te wandelen, door de Schotse Hooglanden te zwerven, een kastelentocht te maken in het Franse Loiredal of avonturen te beleven in de Noorse oerbossen.

En natuurlijk een terrasje te pikken in een pittoresk Italiaans stadje (nadat het bazinnetje hele mooie schoenen heeft gevonden), om maar wat vakantiewensen te noemen.

Baasjes laden hun batterijtjes op en honden zijn gewoon altijd superblij als het gezin met z’n allen op avontuur gaat. Vakanties zijn niet alleen gezond voor baasjes, ook voor het welzijn van honden is het goed kwaliteitstijd met het hele gezin door te brengen. Van vakantie wordt iedereen vrolijk.
Tenminste… als jij en je hond er geen stress van krijgen. Want vakantievoorpret is hartstikke leuk, maar er komt toch meer bij kijken als je je hond meeneemt. Daarom is het verstandig van te voren een paar belangrijke dingen uit te zoeken.

De bazinnetjes verzorgen vaak het uitzoekwerk

Uit onderzoek blijkt dat hondenbezitters meer tijd kwijt zijn aan een goede vakantievoorbereiding dan reizigers zonder hond. En dat is logisch, want we willen niet alleen voor onszelf – maar ook voor onze hond – weten wat ons op de vakantiebestemming te wachten staat.

Als je naar het buitenland gaat, kost dat doorgaans nog wat extra speurwerk. Grappig feitje: het zijn in de meeste gevallen (75%) de bazinnetjes die het voorbereidende werk doen.

Top tips om stress te vermijden:  

1. Ga je naar het buitenland? Vergeet het hondenpaspoort niet en check op tijd de geldigheid van je rabiësinenting, want als die is verlopen moet je 21 dagen wachten voordat je de grens over mag.

2. Ken je alle invoerregels van je vakantieland? Voor bepaalde rassen kunnen er aanvullende regels zijn. Buiten de EU is er een bloedtest nodig, in sommige landen moet je hond een autogordel om, in ieder land zijn er belangrijke dingen om vooraf te weten.

3. Zijn er gezondheidsrisico’s in je vakantieland? Laat je adviseren door je dierenarts en neem passende maatregelen zodat je hond fit en vitaal blijft.

4. Kan je hond niet goed tegen warmte, check het klimaat voordat je je vakantie plant.

5. Houden jij en je hond van wandelen? Check of dat kan in de buurt van je vakantieplek, hou er rekening mee dat je hond in sommige natuurgebieden niet mag komen (of alleen aangelijnd mee mag).

6. Als je je hond wilt meenemen naar het strand, hou er dan rekening mee dat je in de zomermaanden minder keuze hebt. Het is dus slim van tevoren uit te zoeken waar je hond op het strand mag.

7. Weten waar de dierenarts is in de buurt van je vakantiebestemming geeft een rustig gevoel. Zoek vooraf op waar je terecht kunt in geval van nood (dat voorkomt stress op het moment zelf).

8. Lekker uit eten gaan staat hoog op de prioriteitenlijst van vakantiegangers, maar in welk restaurant mag je hond mee? Als je dat vooraf weet, voorkomt dat gedoe ter plaatse.

Ja, de voorbereiding kost de nodige tijd. Maar weet je eenmaal hoe het zit, dan draagt dat enorm bij aan onbezorgd vakantieplezier voor jou en je hond. En dat is wat we allemaal willen natuurlijk!


Bestemmingen

Top 5 bestemmingen dit jaar:

1. Nederland

2. Frankrijk

3. België

4. Duitsland

5. Oostenrijk

Sterk in opkomst: Groot Brittannië, Kroatië, Tsjechië

Inspiratie tips: voor baasjes en avontuurlijke honden die van ongerepte natuur houden:

1. Noorwegen

2. Polen

3. Slowakije

4. Hongarije

Next article