Home » Mijn Huisdier » Zorg in de zomer extra goed voor je huisdieren
Dierenleed

Zorg in de zomer extra goed voor je huisdieren

Zwarte hond kijkt met zielige blik in de camera.
Zwarte hond kijkt met zielige blik in de camera.
Foto: Henry Marjoros via Unsplash

Stichting DierenLot komt op voor dieren in nood in Nederland. Denk aan mishandelde, verwaarloosde, in de steek gelaten en gewonde dieren.


Deze worden vaak liefdevol opgevangen door lokale dierenhulporganisaties met heel veel passie voor de dieren. Deze organisaties helpen wij heel graag. Want helaas is er nog veel dierenleed in Nederland en komen  er nog dagelijks mishandelde dieren bij de opvang terecht.

Niet altijd is dierenmishandeling bewust, helaas is er ook nog veel onwetendheid over de verzorging van huisdieren. Maar met onze tips kun je  ervoor zorgen dat jouw trouwe kameraad niets tekort komt!

De zomer is in aantocht en eigenlijk hebben we al een prachtige lente gehad. Het was echt heerlijk weer! Genieten voor de meeste mensen,  maar er zijn ook mensen die er niet zo blij mee zijn: het is zo warm, ik heb het heet, er komt niets uit mijn handen.

En wij mensen kunnen nog zweten. Voor onze huisdieren is dat anders: niet alleen hebben ze een (dikke) vacht, het is voor dieren veel moeilijker om hun warmte kwijt te kunnen. Maar de meeste huisdieren houden er wel van om lekker buiten te zijn en dat kan ook heel goed als je rekening houdt met wat ‘spelregels’.

Zon

Voor alle huisdieren geldt dat een plekje in de schaduw veel lekkerder is dan een plekje in de volle zon.  Dus zet lekker een parasol boven het konijnenhok en zoek een mooi plekje in de schaduw voor je hond.

Maar ook de schaduw is nog verraderlijk. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een hond hoort nooit in een auto ook niet als de auto in de schaduw staat. Het wordt veel te snel warm in een auto. 

Als het buiten 21 graden is, dan is het in een auto binnen een half uur 40 graden en dat loopt alleen maar verder op! Tegen dit soort temperaturen helpt het ook niet om een raampje een stukje open te laten staan.  Neem je trouwe viervoeter dus altijd mee uit de auto!

Lekker afkoelen

Wil je je huisdier helpen afkoelen, daar zijn hartstikke goede manieren voor. Een dicht flesje koud water werkt als een omgekeerde kruik voor je konijn, dat biedt hem heerlijke verkoeling!

Voor je kat kun je bijvoorbeeld een zak diepvrieserwten in een handdoek of kussensloop wikkelen, zodat ze lekker kunnen afkoelen. Wel goed dicht binden natuurlijk. En biedt al uw dieren voldoende vers drinkwater aan, want wat voor ons geldt, geldt ook voor uw huisdier. We moeten voldoende drinken.

Op onze website staan nog veel meer tips voor warm weer, maar ook vind je daar de producten die giftig kunnen zijn voor je huisdier en wat je moet doen als je bijvoorbeeld een vogeltje vindt in de natuur. Neem gerust eens een  kijkje voor alle tips: https://www.dier.nu/dieren-weetjes/

Next article