Skip to main content
Home » Reizen » De leukste reistips voor bestemmingen dicht bij huis
Reistips

De leukste reistips voor bestemmingen dicht bij huis

Twee personen plannen reis met landkaart en laptop op houten tafel
Twee personen plannen reis met landkaart en laptop op houten tafel

Exotische en avontuurlijke bestemmingen altijd ver weg? Nee hoor! Travelblogger Rebecca Boektje van MyTravelBoektje.com heeft de perfecte tips voor bestemmingen dichtbij huis!

Geschreven door redactie

Formentera

Witte stranden, turqoise zee, prachtige hotels en schitterende wandelroutes. Trendy hotels, fancy beachclubs en paradijselijke stranden. Dit klinkt als een ver en heel exotisch oord maar niets is minder waar.

We hebben het hier over Formentera, het kleine eiland vlakbij Ibiza op 2uur en 15 minuten vliegen van Amsterdam. Met de veerboot ben je in 30 minuten op Formentera en daarmee op een klein paradijs op aarde.

Formentera is een schitterend eiland wat veel bezig is met het behoud van de natuur. Het wordt de luxe- en ecobestemming van 2019. Naast zonnen, diepzeeduiken, kajakken, paardrijden, winkelen en heerlijk eten zijn er ook diverse wandelroutes uitgezet over het eiland die langs de meest paradijselijke strandjes begeleiden.

Formentera is de ideale bestemming voor jonge ouders met kleine kids. Het is super kindvriendelijk, er is voor iedereen wat te doen en het is stukken minder druk naar Ibiza.

Landschap van Formentera
Formentera is een schitterend eiland wat veel bezig is met het behoud van de natuur.

Zweeds Lapland

Zweeds Lapland is een bijzondere bestemming op zoveel manieren. Hier kan het ‘s winters -40 °C worden en ’s zomers oplopen tot +30 °C. Wist je trouwens dat je hier ook de laatste wildernis van Europa vindt? En dat hier nog het enige inheemse volk in Europa, de Sami woont? Dat ze hier acht seizoenen hebben, het noorderlicht én de middernachtzon?

Het Zweedse deel van Lapland is een veelzijdige bestemming. Je kunt hier heerlijk uitrusten, wandelen, genieten van de natuur en de zon maar ook extreme outdoor activiteiten doen.

Denk aan de Kungsleden (een wandelroute van 430 kilometer lang), een huskytocht (ook ‘zomers kan je dit doen met husky’s voor op de fiets), koffie drinken op de Poolcirkel bij het Arctic Circle Café, per helikopter de grootste gletsjer van Zweden bekijken, raften, wandelen met rendieren, het Noorderlicht bekijken, een nachtje slapen in het IJs hotel en je uiteraard vergapen aan de prachtige natuur. Maar er is nog veel meer.

Zweeds lapland is een van mijn favoriete en meest veelzijdige bestemmingen. De natuur is adembenemend mooi en het klimaat perfect. Je hoeft je hier geen dag te vervelen, maar je kunt hier ook perfect tot rust komen. Actie en citylife combineren? Eindig je reis in Stockholm en laat je onder dompelen door architectuur, exclusieve restaurants, winkels en malls.

Landschap van Lapland
Het Zweedse deel van Lapland is een veelzijdige bestemming.

Meer info over deze hotspots, hotels of andere leuke tips? Ga naar www.mytravelboektje.com.

Next article