Skip to main content
Home » Reizen » Duurzaam reizen is makkelijker dan je denkt!
Duurzaam

Duurzaam reizen is makkelijker dan je denkt!

Man in Indonesië
Man in Indonesië

Daisy en Patrick van Better Places reizen samen de wereld rond. Door overal ter wereld mensen te ontmoeten, zien ze hoe belangrijk het is om onderweg én thuis zo duurzaam mogelijk te leven. Lees hier hun drie duurzame reistips.


Tip 1: denk aan het milieu

Reis zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, gebruik zo min mogelijk plastic flessen en sla dat ritje op een olifant af. Simpel. Maar duurzaam reizen is meer dan rekening houden met het milieu. Het gaat ook over de mensen, cultuur en economie van de plek die je bezoekt.

Dus laat je reis regelen door een lokale bewoner en zorg dat jouw euro’s bij de juiste mensen terechtkomt. Bijkomend voordeel: de locals weten de mooiste plekjes te vinden!

Tip 2: think local

Natuurlijk willen we allemaal de Taj Mahal zien en Machu Picchu beklimmen. De mooiste herinneringen maak je in het contact met de lokale bewoners. Een kopje thee in een Zuludorp, slapen bij de Iraanse nomaden of een kookles van een Sri Lankaans dorpshoofd.

Hoe kom je aan zulke bijzondere ervaringen? Juist; door jouw reis samen met een lokale reisexpert te ontwerpen. Dan ben je ook nog eens duurzaam bezig. Door rechtstreeks te boeken komt jouw geld écht bij de bevolking terecht. Jij een onvergetelijke, authentieke ervaring; zij een inkomen.

Tip 3: Lokale reisexpert

Ga op zoek naar een lokale reisexpert. Deze vind je in de digitale kaartenbak op de site van Better Places. Via de mail of over Skype deel je je wensen, waarna de lokale reisexpert voor je aan de slag gaat. Samen ontwerp je de ideale rondreis, waarbij je van de gebaande paden afwijkt en in de mooiste eco-lodges slaapt. Het enige wat je zelf nog moet regelen is je vliegreis.

Vliegen is dan weer niet zo duurzaam. Better Places compenseert daarom de uitstoot van de vlucht die nodig is om op je bestemming te komen. Kies daarnaast voor een vlucht zonder tussenstops, dat is comfortabeler en scheelt een hoop CO2 uitstoot. Als we dan toch blijven reizen, kunnen we er maar beter voor zorgen dat onze impact zo klein mogelijk is en alle betrokkenen ervan profiteren.

Meer informatie over duurzaam reizen?
Kijk op: www.alldayeverydaisy.com & www.betterplaces.nl

Next article