Skip to main content
Home » Reizen » Op avontuurlijke groepsreis naar Afrika
Afrika

Op avontuurlijke groepsreis naar Afrika

Veel mensen huiveren bij het idee van een groepsreis. Toch kan een groepsreis door Afrika heel avontuurlijk zijn en veel voordelen hebben.  Check hieronder de feiten en foto’s en kom erachter of je vooroordelen terecht zijn.


Doelgroep

Overlanding is het meest geliefd bij mensen in de leeftijd van 20 tot 39 jaar. Er reizen ongeveer evenveel alleenreizende als stellen mee. Iedereen heeft erg snel aansluiting en je hoeft als single niet bang te zijn dat je met alleen maar koppels reist. Er is vrijwel altijd een goede balans.

Leer nieuwe mensen kennen

Je reist met een internationaal gezelschap. Super gezellig én handig als je straks een adresje nodig hebt in Australië! Wie aan een langere reis deelneemt maakt ongetwijfeld vrienden voor het leven.

Tien landen in 73 dagen

Eén van de langste én meest populaire reizen is de groepsreis die start in Nairobi en eindigt in Kaapstad. Je reis door maar liefst tien landen in minder dan drie maanden tijd en bezoekt meer dan tien wildparken!

Afwisselend reisschema

Iedere dag is anders. Je gaat op safari, maakt de prachtigste hikes, doet boodschappen op de lokale markt en kunt deelnemen aan de optionele outdoor activiteiten zoals rafting, quad biking, fietstochten en gorilla trekkingen. Hierdoor zie je in korte tijd ontzettend veel.

Weinig voorbereiding

Het kiezen van de juiste landen en route is het meeste werk. Daarna ben je relatief weinig tijd kwijt aan voorbereiding. Je krijgt een checklist die je kunt afwerken zodat je goed voorbereid op reis gaat!

Lokale gidsen

Tijdens groepsreizen worden de meeste excursies begeleid door lokale gidsen. Zij delen niet alleen hun kennis en ervaring met jou, ze zijn ook nog eens uiterst trots op hun land!

Tips & tricks

Jouw reisleider kent de regio op zijn/haar duimpje. Daardoor krijg je uit eerste hand de beste tips voor hotspots en restaurantjes.

Veilig

Reizen met een groep is veiliger dan solo. Je gaat bijvoorbeeld geen grensovergangen over in je eentje en reist naar veilige overnachtingsplekken en regio’s.

Flexibel

De meeste groepsreizen hebben een globaal reisschema langs alle belangrijke bezienswaardigheden en bouwen daarnaast voldoende ruimte in voor het zelfstandig verkennen van een bestemming. Niet iedereen wilt een dagje vrijwilligerswerk doen of bungeejumpen. Door deze flexibiliteit maakt iedereen er zijn/haar droomreis van!

Acclimatiseren

Bang voor een cultuurshock? Je krijgt instructies over de lokale gewoonten en gebruiken. Hierdoor is het makkelijker om je aan te passen aan de lokale cultuur en ook kun je altijd terugvallen op de groep als dat nodig is.

Nieuwsgierig geworden?

African Travels is dé groepsreisspecialist van Afrika. We bieden kleine en grote groepsreizen aan, als kampeer- of accommodatiereis. Bij ons stoppen we niet iedereen in dezelfde groep. De ene reis is extreem low budget, de ander heeft meer comfort. Vertel ons je wensen en wij adviseren welke reis het beste bij je past binnen jouw budget! www.africantravels.com / [email protected]

Next article