Skip to main content
Home » Reizen » Op reis naar Indonesië? Check deze tips!
Indonesië

Op reis naar Indonesië? Check deze tips!

Borobudur tempel op Java, Indonesië
Borobudur tempel op Java, Indonesië
Foto: Sander Wehkamp via Unsplash

Travelsecret’s Sigrid spraken wij over Indonesië als fantastisch vakantieland. Lees hier al haar tips!


Flashpackers

Mijn naam is Sigrid, in het dagelijks leven werkzaam als dierenartsassistente en in mijn vrije tijd voornamelijk bezig met het plannen van onze volgende reis en het opdoen van reisinspiratie. Samen met mijn vriend trek ik er zo veel mogelijk op uit.

We zijn gek op mooie natuur, het spotten van wildlife en het liefst zoeken we plekken op die (nog) niet overspoeld worden met toeristen. Onze reizen plannen we eigenlijk altijd zelf. Zodra we een bestemming hebben uitgezocht ga ik op zoek naar de goedkoopste vliegtickets, de leukste accommodaties en de leukste dingen om te doen. We zijn zogenaamde flashpackers, we reizen graag goedkoop, maar zeker niet ten koste van alles.

Veel te bieden

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een verre reis in de zomer, dan is Indonesië een dikke aanrader. Indonesië is echt prachtig en heeft veel meer moois te bieden dan Bali alleen. Mijn favoriet is Sumatra, het op één na grootste eiland van het land. Hier vind je ongerepte jungle, paradijselijke eilanden en prachtige landschappen met indrukwekkende vulkanen, meren en rijstvelden. Daarbij is reizen door Sumatra ook nog eens spotgoedkoop en word je hier niet overspoeld door massatoerisme.

Daarbij is reizen door Sumatra ook nog eens spotgoedkoop en word je hier niet overspoeld door massatoerisme.

Staat orang-oetans spotten in het wild op jouw bucketlist? Dan is Sumatra dé plek waar je moet zijn! Trek samen met een gids de jungle in en ga op avontuur. Gegarandeerd een ervaring om nooit te vergeten. Het best bewaarde geheim van Sumatra zijn de Mentawai eilanden. Hier vind je één van de beste surfspots ter wereld en kun je kennis maken met de unieke Mentawai stam. Ook is het een top plek voor wie op zoek is naar de mooiste, onontdekte stranden en eilanden van Indonesië.

Eilandhoppen

Je kunt, afhankelijk van de tijd die je te besteden hebt, heel makkelijk twee of meerdere eilanden in Indonesië combineren. Ieder eiland heeft zijn charme. Houd er wel rekening mee dat reizen best vermoeiend kan zijn, bijvoorbeeld door slechte wegen of drukte op de weg. Gun jezelf daarom tussendoor ook tijd om te relaxen, zodat je optimaal kunt genieten en probeer vooral niet te veel te plannen in een te korte periode.

Doordat Indonesië erg groot is, kan het handig zijn om een zogenaamd open-jawvliegticket te boeken, waarbij je heen op een andere bestemming vliegt dan terug. Vlieg bijvoorbeeld heen van Amsterdam naar Jakarta en terug van Bali naar Amsterdam. Dit scheelt reistijd en maakt vaak qua prijs niet heel veel uit.

Een binnenlandse vlucht boek je heel makkelijk online. Verder is het ook leuk om een reis naar Indonesië te combineren met een citytrip naar bijvoorbeeld Singapore of Kuala Lumpur. Beide steden zijn meer dan de moeite waard. 

Next article