Skip to main content
Home » Reizen » Roadtrippen door Zuidwest-Amerika!
Sponsored

De grootste kloof ter wereld, unieke rotsformaties, hoge watervallen, mammoetbomen en woestijn; Zuidwest-Amerika kent een overweldigende hoeveelheid natuurschoon. Wil je dit zelf ontdekken? Reisspecialist Larissa van Tenzing Travel deelt haar tips voor de ultieme roadtrip!


Grand Canyon by Helicopter

Een reis door Zuidwest-Amerika is niet compleet zonder een bezoek aan de Grand Canyon, de grootste kloof ter wereld. Met een lengte van ruim 400 kilometer, een breedte van 29 kilometer en een diepte tot 1600 meter is het haast onmogelijk om hem in één blik in je op te nemen. Een helikoptervlucht biedt uitkomst! Het geeft een waanzinnig gevoel om te zien hoe groene bossen langzaam overgaan in een enorme afgrond en om boven het diepste deel van de Grand Canyon te vliegen. Pas dan wordt duidelijk hoe immens de kloof eigenlijk is…

Bekijk hier de indrukwekkende video van de Grand Canyon:

https://player.vimeo.com/video/230423245

Bryce Canyon Sunrise

Bij de Grand Canyon blijf je aan de rand van de kloof staan, in Bryce Canyon National Park heb je de mogelijkheid om de canyon daadwerkelijk in te lopen. Hier kun je de unieke rotsformaties dus van heel dichtbij ervaren, erg bijzonder! Voor het mooiste uitzicht raad ik je aan om vroeg op te staan en de zonsopkomst bij Sunset Point te ervaren. Gek genoeg is de zonsopkomst hier nog mooier dan bij Sunrise Point. Wanneer de zon de rotsen van rood naar oranje kleurt beleef je gegarandeerd een kippenvelmomentje!

Zion Emerald Pool Trail

Zion National Park is een van de groenste nationale parken van het gebied en adembenemend mooi. Volg er de Upper Emerald Pool Trail, een prachtige wandeling die je langs diepe afgronden, over rotsen en naar kristalheldere watervallen brengt. Ben je avontuurlijk ingesteld? Ga dan voor de tocht door de Narrows, waarbij je door het water van de Virgin River en tussen twee gebergtes loopt. Een bijzondere ervaring!

Bekijk hier de video van  Zion National Park:

https://player.vimeo.com/video/232811411

Highway 1

De meeste mensen denken bij Zuidwest – Amerika voornamelijk aan de nationale parken en bruisende steden. De kust wordt echter vaak vergeten, zonde! Wil je dit wel in je reis opnemen? Rijd dan vanuit San Francisco naar Los Angeles over de Highway 1, een prachtige kustroute langs steile kliffen, lange zandstranden en fijne badplaatsen, zoals Santa Barbara en San Luis Obispo.

Las Vegas

Er is maar een plek ter wereld waar je midden in de woestijn flikkerende gokkasten, glimmende limousines en de Eiffeltoren vindt. Ik heb het natuurlijk over Las Vegas! Het is er hysterisch, maar juist daarom een plek die je toch minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. Waag een gokje in de casino’s en bezoek de thema-hotels (Rome, Parijs en Venetië vind je allemaal terug op de Strip). Een absoluut hoogtepunt is de fonteinenshow bij het Bellagio Hotel. Op zoek naar nog meer spektakel? Woon dan een show van Cirque du Soleil bij; je kijkt je ogen uit!

Maak kennis met Las Vegas in onderstaande video:

https://player.vimeo.com/video/234319361

Klaar voor de ultieme roadtrip? Bekijk dan de rondreizen door Zuidwest-Amerika van Tenzing Travel!

Next article