Skip to main content
Home » Samen Oud » Klup gaf Arlinda tweede jeugd
50-plussers

Klup gaf Arlinda tweede jeugd

Blije ouderer vrouw
Blije ouderer vrouw

Arlinda (56 jaar) had een aantal jaar geleden niet kunnen bedenken dat zij na haar vijftigste een tweede jeugd zou beleven. Door veranderingen in haar leven had zij naast haar baan en familie, tijd over voor andere leuke dingen, maar wist zij niet precies hoe ze dit moest aanpakken. Arlinda vertelt haar ervaring in het ouder worden en wat geluk voor haar betekent.


Vaak alleen

“Ik heb nooit bewust tegen het ouder worden opgezien, want ik vind dat dit ook zeker mooie momenten met zich meebrengt zoals het krijgen van (klein)kinderen. Ik heb het lichamelijk ouder worden dan ook al snel geaccepteerd, maar mentaal vond ik het zwaarder.

Ik ben op latere leeftijd gescheiden en ben lange tijd alleen geweest. Naast mijn baan en het oppassen op mijn kleinkind had ik in het weekend nog een dag over waarop ik vaak alleen was.

Naast de vele vriendschappen die ik heb opgebouwd, heb ik ook de liefde weer gevonden

Arlinda

Mijn familie, kennissen en vrienden hadden in het weekend ook vaak hun eigen ding en dan zit je al snel een dag thuis. Ik ging regelmatig dan alleen wandelen of fietsen, maar op een gegeven moment was ik daar ook klaar mee.”

Geen saaie grijze club

“Na een aantal jaar werd ik lid van datingsites, maar dat beviel mij niet zo. Daarna ben ik rond gaan kijken naar andere clubjes om lid van te worden die meer gericht zijn op vriendschap en op gezellig samenzijn.

Toen kwam ik terecht bij een sociaal platform voor 50-plussers waar ik nu al anderhalf jaar lid van ben. Geen grijze saaie club maar een actieve community van levenslustige 50-plussers die met elkaar willen genieten van gezelligheid en de vele activiteiten die er via het platform (app) zijn te vinden. Wekelijks vinden er 100 tot 150 activiteiten plaats dus voor ieder wat wils.

“De eerste keer dat ik deelnam aan een activiteit was ik zenuwachtig, maar het heeft mij al zoveel gebracht!”

De eerste keer dat ik deelnam aan een activiteit was ik zenuwachtig, maar het heeft mij al zoveel gebracht! Het belangrijkste is dat ik weer leuke dingen onderneem met anderen, zien dat andere mensen genieten en samen plezier beleven. Naast de vele vriendschappen die ik heb opgebouwd, heb ik ook de liefde weer gevonden wat het leven ook weer een stuk leuker maakt.”

Ultieme voorbeeld van geluk

“Voor mij is dit ook het ultieme voorbeeld van geluk. Het samen delen van geluksgevoelens en plezier hebben en maken met elkaar. Naast mijn nieuwe relatie blijf ik dat ontzettend belangrijk vinden. Ik voel mij totaal niet meer eenzaam met mijn familie, oude vrienden en nieuwe vrienden om mij heen.

Natuurlijk moet je zelf zorgen voor geluk in je leven. Als je op zoek bent naar meer geluk in je leven, moet je jezelf actief inzetten. Ik ben zelf op zoek gegaan naar een optie om mijn vrije dagen in te vullen en dat is eerst door de zure appel heen bijten om uit je comfortzone te stappen, maar je moet blijven doorzetten en er echt voor openstaan.

Nu deel ik mijn interesses met anderen en gaan we samen dansen, luisteren naar een bluesband of lekker zeilen bij mooi weer. Elke week heb ik ondertussen zelfs een rustpunt ingepland zodat ik ook tijd voor mezelf heb. Dat had ik vijf jaar geleden nooit gedacht!

Klup

Op het platform Klup kan je leeftijdsgenoten ontmoeten voor leuke activiteiten. In de app vind je per week meer dan 100 activiteiten over heel Nederland.

Next article