Home » Slim Wonen » Duurzaam en voordeliger: Rody ging over op zonnepanelen
Sponsored

Bij het uitkiezen van zonnepanelen ging Rody Lieuwes uit Obdam niet over één nacht ijs. Hij zocht op internet, vroeg offertes op en bekeek alle voorwaarden. Zijn keuze ging uit naar Zelfstroom. Rody vertelt hoe hij de service heeft ervaren. 

Zo’n zeven jaar geleden zocht Rody al eens uit of zonnepanelen voor hem voordelig waren. Toen rekende hij uit dat hij de kosten er nog niet uit kon halen. Inmiddels is dat veranderd. Rody vertelt: “Het rendement van zonnepanelen is vele malen omhoog gegaan. Daarnaast zijn de energieprijzen enorm gestegen. Hoewel ik zelf nog een energiecontract heb met prijzen onder het prijsplafond, wilde ik toch nu alvast overstappen op zonne-energie. Dan bespaar ik straks nog meer geld.” 

Goede huurvoorwaarden zonnepanelen 

In zijn zoektocht naar de voordeligste zonnepanelen, keek Rody zowel naar kopen als huren. Uiteindelijk besloot hij te huren. Rody legt uit: “Door de energiecrisis steeg de vraag naar zonnepanelen. En daarmee ook de prijs. Kopen vond ik daardoor erg duur. Huren was voor mij voordeliger. Toen ik eenmaal had besloten om zonnepanelen te huren, ben ik offertes op gaan vragen.” 

Die offertes vroeg Rody op bij diverse verhuurders van zonnepanelen. Zelfstroom kwam als beste uit de bus. Rody vertelt: “Qua prijs zitten de verschillende aanbieders op hetzelfde niveau. De secundaire voorwaarden gaven daarom de doorslag. En daar was Zelfstroom veruit de beste in. Denk aan de mogelijkheid om het systeem later over te kopen, maar ook de optie om je zonnepanelen mee te nemen of het contract door te geven aan nieuwe bewoners als je gaat verhuizen.” 

Toekomstig stroomverbruik 

Samen met de adviseur van Zelfstroom besloot Rody om acht zonnepanelen te laten plaatsen. Die keuze baseerde hij op zijn toekomstige verbruik. Hij vertelt: “Momenteel ga ik met acht panelen iets meer stroom opwekken dan ik verbruik. Maar aangezien mijn kinderen steeds ouder worden, verwacht ik dat het verbruik nog wel gaat stijgen. Daar heb ik nu nog wat ruimte voor.” 

Installatie zonnepanelen  

De installatie van de zonnepanelen vond eind maart plaats. En die had niet beter kunnen verlopen voor Rody. Hij vertelt: “De installatie was helemaal top. Met Zelfstroom had ik telefonisch een legplan bepaald, maar de monteurs zagen ter plekke dat het mooier kon. Die optie hebben ze meteen met mij besproken. Dat vond ik heel netjes. Ook de installatie zelf is goed verlopen. De mannen hebben keurig gewerkt, en alles is strak afgewerkt. Het ziet er perfect uit.” 

Ook met vragen kon Rody bij de monteurs terecht. Hij vervolgt: “De monteurs hebben alles wat ze deden aan mij uitgelegd. Op elke vraag die ik stelde, kreeg ik meteen een uitgebreid antwoord. Een paar dagen later belden ze om te vragen hoe ik de installatie had ervaren. Ik kon niet anders zeggen dan dat het helemaal briljant was.” 

Stroomrekening op nul 

Na de installatie kon het opwekken van zonne-energie meteen beginnen. Rody sluit af: “Ik kijk elke dag in de app hoeveel de zonnepanelen hebben opgewekt. In april, de eerste volledige maand na de installatie, was dat al 386 kWh. Daar ga ik in de zomer nog flink overheen. Mijn doel is om mijn stroomrekening op nul te krijgen. En zoals het er nu naar uitziet, gaat dat zeker lukken. Zo bespaar ik honderden euro’s per jaar.”


Rody Lieuwes

Meer informatie

Wil jij ook besparen op je energierekening? Doe de dakcheck en kom er direct achter of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op www.zelfstroom.nl

Next article