Skip to main content
Home » Slim Wonen » In 6 stappen naar de badkamer van je dromen
Sponsored

Welke afwegingen komen er kijken bij de weg naar een nieuwe droombadkamer? Monique Klein en Barbara de Kruyff van Plieger Showrooms delen gezamenlijk experttips – van idee tot installatie.

1. De wens 

“Hier zijn verschillende scenario’s mogelijk. De wens kan ontstaan door bijvoorbeeld een verhuizing of vanwege een gedateerde badkamer. Vaak begint het bij mensen te kriebelen omdat ze geïnspireerd raken via vrienden en familie of door informatie en foto’s op social media.” 

2. Oriëntatie 

“Het is van belang om vanuit de wens tot de juiste mood te komen. De één gaat voor klassiek terwijl de ander juist van een industriële of natuurlijke look houdt. Experts kunnen bij die oriëntatie helpen door de juiste vragen te stellen. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden tot het maken van de juiste keuzes. Een bezoek aan showrooms kan daarbij enorm helpen. Enerzijds om nieuwe inspiratie op te doen; anderzijds om vanuit een eigen moodboard de ideeën juist concreter te maken. Ook het showroom-magazine en onze online inspiratie kan zorgen voor de juiste richting.” 

3. Visie delen met experts 

“Het bespreken van de visie samen met een expert wordt heel persoonlijk benaderd. Zo kan iemand bijvoorbeeld graag een vrijstaand bad willen. Dat werkt echter niet in iedere ruimte. Daarom wordt er doorgevraagd: zijn het juist de rondingen die je mooi vindt? Om zo samen tot bijvoorbeeld een back-to-wall-oplossing te komen die wél in de indeling past. Zo zie je maar: doorvragen zorgt er juist voor om vanuit een oriëntatie tot een visie te komen. Een afspraak is eenvoudig online in te plannen. Ook zonder een afspraak kun je overigens in onze showrooms terecht. De showrooms zijn zo ingericht dat je een overzicht krijgt van alle trends en mogelijkheden. Dus ook zonder moodboard of concreet idee mag iedereen langskomen. Zelfs als het nog even duurt voordat een badkamer onder handen wordt genomen.” 

4. Elementen combineren in een mix & match atelier 

“Op basis van de behoeftes wordt het sanitair samengesteld. Daarbij wordt er gezocht naar juiste kranen, tegels die je mooi vindt, een bijpassende meubel combinatie en matchende kleuren. Dit proces maakt de visie tot één geheel. Dat wordt verwerkt in een 3D-sfeerimpressie van de eigen badkamer, zodat je écht beleeft hoe het eruit komt te zien. Dat is het mooie aan het mix & match atelier: doordat je alle mogelijkheden visueel maakt, triggert dat soms om voor nieuwe keuzes te gaan.”  

5. Maken van een 3D-ontwerp 

“Al die wensen en keuzes komen samen in een realistisch 3D-ontwerp. Dat gebeurt allemaal aan tafel tijdens de afspraak. Het ontwerp krijg je ook digitaal toegestuurd om er thuis nog eens goed naar te kijken. Het 3D-ontwerp helpt enorm om de juiste keuzes te maken voor de uiteindelijke indeling van je droombadkamer. Dat wordt besproken tijdens een koffiegesprek; heel laagdrempelig dus. De juiste materialen en producten worden voor het moodboard geselecteerd, passend binnen het budget. Op basis van het ontwerp stellen we een transparante offerte op. Ook kan er een indicatie worden gegeven voor het monteren van het sanitair. Een 3D-ontwerp op basis van je eigen droombadkamer is prachtig, maar je bent er natuurlijk pas als de badkamer ook daadwerkelijk geïnstalleerd is.” 

6. Installatie van de badkamer 

“Zoeken naar de juiste installateur op basis van een gewenste tijdslijn – dat is soms nog wel eens een klus. Daarom werkt Plieger samen met vakbekwame partners door heel Nederland die we kunnen koppelen aan de consument. Aan de andere kant: als iemand een zelfmontage uitvoerd, dan kan dat natuurlijk ook. Hoe dan ook, wij blijven graag betrokken totdat de badkamer helemaal klaar is. Zelfs na de realisatie kan je bij Plieger terecht voor vragen, opmerkingen en praktische tips. We waarderen het om foto’s van het eindresultaat te ontvangen en zullen deze graag delen als inspiratie op de site van Plieger.” 

Next article