Home » Slim Wonen » Klussers opgelet: één systeem voor snelheid, gemak en duurzaamheid
Sponsored

Een klusser zonder gereedschap is als een vis op het droge. Dankzij het snoerloos werken, is klussen vandaag de dag een stuk veiliger. Maar dat snoerloos werken is nog veel interessanter en efficiënter als klussers kiezen voor machines die zijn aangesloten op het CAS-systeem.  

Wie wel eens klust, zal het ongetwijfeld herkennen. Ben je net lekker bezig, is de accu van je machine leeg. En natuurlijk kun je de desbetreffende lader of vervangende accu op dat moment even niet vinden. Want zeker als professioneel klusser met meerdere machines heb je vaak meerdere laders en dus meerdere soorten accu’s. Daar moest iets op gevonden worden, vond technisch leverancier Metabo zo’n tien jaar geleden. “Dus zijn we andere merken gaan actief gaan benaderen om ook onze accu-technologie te gaan gebruiken en zo is de Cordless Alliance System, kortweg CAS genoemd, ontstaan”, licht Brand Manager Enno Riemersma toe.

“Inmiddels zijn er zo’n 40 merken met meer dan 400 machines aangesloten. Dat betekent dat je voor verschillende machines maar één enkele accu nodig hebt. Waar je als klusser vroeger veel verschillende  opladers en accu’s  moest meeslepen naar het werk, is dat nu verleden tijd.”  

Een goede aansluiting als sleutel  

Een voordeel van werken binnen het CAS-systeem is dat de onderling uitwisselbare accu’s perfect aansluiten op alle aangesloten merken. “De accu’s zorgen altijd voor de juiste verdeling van de power uit een apparaat. Een haakse slijper vraagt bijvoorbeeld veel meer vermogen dan een simpele schroefboormachine en van je decoupeerzaag wil je dat deze automatisch stopt om overbelasting te voorkomen als je te hard duwt. “En dan zijn er dus aanpassingen nodig om dit goed op elkaar te laten aansluiten. Dat doen we dan ook in samenspraak en samenwerking met de verschillende merken.” 

Naast dat dit gemak en een groot aandeel in duurzaamheid oplevert, bespaart dit ook tijd en daarmee geld. “Alle aangesloten producenten werken immers met onderling uitwisselbare accu’s. Kunnen doorwerken waar anderen moeten stoppen, geeft een voorsprong. De range met snoerloze producten die binnen het CAS-systeem vallen, is bovendien dermate groot dat efficiënter snoerloos werken tot in alle gelederen kan worden doorgevoerd. Je kunt gewoon voor elke powertool je favoriete merk, binnen het CAS platform, kiezen en werken met een mix aan merken.”

Meer informatie

Wil je meer weten, kijk dan op casaccu.nl

Next article