Home » Slim Wonen » Onze campagnepartners
Slim Wonen

Onze campagnepartners

De campagne ‘Slim Wonen’ was niet mogelijk geweest zonder de steun van onderstaande partners. Lees hier meer over hun activiteiten.

ANBO 

ANBO is een vereniging van, voor en door leden. Leden helpen elkaar, delen informatie en ervaringen. Sinds de oprichting in 1900 behartigen we de belangen van ouderen. Tegenwoordig doen we dat op het gebied van inkomen, pensioen, de digitale samenleving, wonen, veiligheid en gezondheid. ANBO biedt leden op deze onderwerpen informatie, advies en ondersteuning. We brengen mensen bij elkaar door ons ontmoetingstrefpunt. En we werken nauw samen met de andere (ouderen)organisaties als dat nodig is. ANBO is uw bondgenoot voor lang en gelukkig leven. 

Milieu Centraal 

Milieu Centraal is het kenniscentrum voor duurzaam leven, en geeft onafhankelijke en betrouwbare informatie. Milieu Centraal is de praktische gids voor consumenten voor iedere duurzame stap in het dagelijks leven: Hoe kan ik mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.   

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen 

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is bewezen effectief tegen woninginbraak. Het draagt ook bij aan het verbeteren van de sociale veiligheid in de omgeving. Door het gebruik van inbraakwerend hang‐ en sluitwerk van het PKVW komt een inbreker moeilijker de woning binnen. Daarnaast besteedt het PKVW aandacht aan de zichtbaarheid (goede verlichting) en aan de aantrekkelijkheid van de omgeving. Je vindt altijd wel een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt.  

Urgenda 

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Dat doen we aan de hand van onze visie 2030 met concrete actieplannen zoals het 54-puntenplan, Tussen kolen & Parijs en Samen Sneller Duurzaam, en concrete projecten zoals Meer Bomen Nu, 1001ha, Thuisbaas en meer.    

Thuisbaas 

Thuisbaas is gestart als een project van duurzaamheidorganisatie Urgenda in 2012 en is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Thuisbaas wil een bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie. Wij doen dat door huizen betaalbaar en zonder aardgas te voorzien van warmte, warm water en een kookplaat en 100% duurzame energie. Thuisbaas wil iedereen helpen die zijn woning energieneutraal wil maken. Ieder huis krijgt een op maat gemaakte oplossing met verschillende duurzame technieken. 

Vereniging Eigen Huis 

Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker. 
 


Vereniging Elektrische Rijders 

De Vereniging Elektrische Rijders is de belangenorganisatie van, voor en door de elektrische rijder. We behartigen de belangen van de (potentiële) eindgebruiker van een elektrische auto, of dat nu een eigen, lease- of deelauto is. Via een lobby-agenda proberen we EV-beleid te verbeteren en via het uitvoeren van verschillende jaarlijkse onderzoeken brengen we in kaart welke problemen EV-rijders ondervinden, wat hun wensen zijn en op welke vlakken het in ons land al wél heel goed gaat. Daarnaast zijn we een onafhankelijke informatiebron over elektrisch rijden en alles dat daarbij komt kijken. Met 15.000 leden zijn we bovendien een levendige community van elektrische rijders die elkaar helpen en informeren. Zij helpen tevens met de organisatie van landelijke en regionale evenementen, om te laten zien wat de voordelen van elektrisch rijden zijn en zo de transitie naar een duurzaam en schoon wagenpark te versnellen.  

Wonen online 

Wonenonline.nl is een online woonplatform opgericht in 2003. Van slaapkamer tot tuin en van keuken tot badkamer, alles komt voorbij op Wonenonline.nl. Waar het begon als hobby is de blog inmiddels uitgegroeid tot een waar platform vol tips, trends en services. Zo kun je gratis stijlgidsen ontvangen, is er een brochureservice en valt er regelmatig allemaal moois te winnen. Wonenonline.nl laat geen hoekje in huis met rust en post dagelijks nieuwe inspiratie en informatie 

Next article