Skip to main content
Home » Slim Wonen » Oost best, thuis best! Prettig wonen volgens ‘De Huismuts’
Slim Wonen

Oost best, thuis best! Prettig wonen volgens ‘De Huismuts’

Een eigen stijl voor het interieur. Hoe doe je dat? Ondernemer Rachel Siwaletti – online beter bekend als ‘De Huismuts’ – weet raad. “Je interieur is een verlengstuk van jezelf.” 

Rachel, wat betekent interieur voor jou? 

“Interieur is voor mij echt een verlengstuk van wie ik ben en wat ik leuk vind. Ik wil ergens wonen waar ik me thuis voel. En van een woning een warm en zeker ook eigen nest maken. Ik heb op veel verschillende plekken gewoond en heb overal mijn eigen draai gegeven. Van een klein knus studentenkamertje in Amsterdam naar een kleurrijke woning met een bohemien vibe achter de Albert Cuypmarkt. Om daarna steeds verder afzakken naar het zuiden des land. Zo hebben mijn gezin en ik in Den Bosch in een oud herenhuis gewoond, waar we het gevoel van een boutique-hotel creëerden. Nu wonen in een bosrijk buitengebied in Brabant, in een huis dat doet denken aan een soort Zweedse cottage.” 

Hoe zou jij je stijl omschrijven? 

“Ik heb eigenlijk niet één stijl. Ik kijk altijd naar de ruimte zelf, wat deze uitdraagt. En vraag me dan af welke kenmerken en elementen ik wil benadrukken, dan wel vergroten. Zodat het één mooi geheel wordt. Zo heeft onze huidige slaapkamer van origine veel houten balken en houten plafondpanelen. Heel erg ‘Frans plattelands’. Daarom hebben we er een bed op pootjes neergezet, om dat romantische Franse gevoel te benadrukken. Maar óók zodat de ruimte op deze manier nog meer tot z’n recht komt. Vervolgens stem ik daar de accessoires op af. Iets wat belangrijk is, want zo maak je een ruimte of huis veel meer ‘eigen’”. 

Advies voor het vinden van je eigen stijl? 

“Maak een Pinterest-bord aan van alles wat je mooi vindt qua wonen en interieur, puur op basis waarvan je enthousiast wordt. Na vijftig pins ga je daar een rode draad in zien. Welke stijl je mooi vindt, welke kleur telkens terugkomt. En staan er organische vormen of juist veel strak? Als je de overeenkomsten te pakken hebt, kun je een moodboard maken. Dat kun je dan naast je interieuraankopen leggen, om zo te bekijken of het past in het geheel. Een moodboard geeft echt houvast!”

Welke interieurtips wil je mensen nog meer meegeven?  

“Denk goed na over een kleurenplan. Ik werk met het driekleuren-principe, dus een hoofdkleur, basiskleur en accentkleur. Bijvoorbeeld dus blauwe accessoires. Wil je eenheid in een ruimte creëren? Verf dan niet louter dat ene muurtje achter je bed of bank, maar pak de gehele ruimte mee. Eén kleur in een ruimte geeft veel meer rust en maakt je interieur meer tot een geheel. Qua trends volgen, daar is zeker niks mis mee. Maar ik zou eerder voor een tijdloze basis gaan, aangevuld met trendvolle accessoires. Ben je aan het verbouwen? Kijk voorbij de huidige indeling en durf grenzeloos te dromen. Hoe ziet jouw ideale leefruimte eruit? Ga je wensen vervolgens trechteren. Wat is realistisch en wat niet? Laat je vooral niet beperken door hoe het er nu uitziet, want dan laat je misschien heel mooie kansen liggen!” 

Next article