Home » Slim Wonen » Veiligheid op hoger niveau: peace of mind is van onschatbare waarde
Sponsored

Wat als je inbrekers vanaf de eerste seconde spot? Of als een indringer wordt overvallen door een lading rook? Het klinkt als Mission Impossible-achtige taferelen, maar de alarmdienst van Verisure voorziet woningen en ondernemingen van heuse beschermingsbarrières. “Wij bieden ‘peace of mind’, volgens operations manager Robèrt Wijmans. “Zodat je met een gerust hart kunt slapen.” 

‘Thuis’ is de plek waar je ontspant en je veilig voelt. Tenminste als zich geen inbrekers, indringers, noodsituaties of ongevallen aandienen. “Een veilige woon- of werkomgeving bevordert de fysieke en mentale gezondheid.” Volgens de operations manager wordt veiligheid thuis veelal ‘voor lief’ genomen, maar is deze niet altijd vanzelfsprekend.  “Je zou je altijd veilig horen te voelen en geen zorgen hoeven te maken om je dierbaren of kostbaarheden.”

Beschermingsbarrières 

De Verisure-manager vertelt welke technische vernuftigheden bijdragen aan deze piece of mind. “Wij bieden onmiddellijke menselijke opvolging, gesteund door betrouwbare innovatieve technologie. De alarmdienst handelt niet alleen in geval van inbraak, maar ook bij andere aangelegenheden. “Bij signaal van brand, waterschade of andere noodgevallen, bijvoorbeeld als iemand onwel wordt, komen onze meldkamerspecialisten direct in actie.” 

Wat zo’n beveiligingsoplossing inhoudt? Verisure beschikt over een eigen alarmcentrale. “We starten met het opstellen van een passend beveiligingsplan. Onze beveiligings-experts beoordelen wat er in een woning nodig is. Het veiligheidspakket kan onder andere bestaan uit bewegingssensoren, schoksensoren, rook- en watermelders, bedieningspanelen met een SOS-knop, een luidspreker en waarschuwingsstickers. Voor bedrijven kan  daar nog een overvalknop aan worden toegevoegd. “We zorgen voor beschermingsbarrières. En mocht iemand toch proberen een barrière te doorbreken? Dan gaat er een signaal naar onze centrale dat 24/7 direct wordt opgevolgd.”

Een veilige woon- of werkomgeving bevordert de fysieke en mentale gezondheid

Seconden

Maar begint er dan bij iedere beweging een alarm te loeien? “Nee, onze apparatuur detecteert gebeurtenissen. Of het bijvoorbeeld gaat om een vogel die tegen het raam vliegt of dat er daadwerkelijk iemand aan een slot of deur zit te rommelen. Signaleren wij iets, dan verifiëren we via de camera’s en de sensoren.” Mocht er toch iemand binnen zijn gekomen die daar niet thuishoort, kan de alarmcentrale een zogenoemd rookgordijn (Zerovision) inzetten
indien aanwezig. “Binnen 45 seconden ziet een inbreker helemaal niets meer.” Naast een rookgordijn activeren, kan de alarmdienst ook een surveillant naar een locatie sturen. “En we zijn erg trots op onze versnelde politie verbinding. We hoeven in principe niet meer te bellen daarvoor. Inmiddels zijn onze meldingen binnen 3,2 seconden bij de meldkamer van 112.”

Robèrt noemt twee voorbeelden uit de praktijk. “Wij kregen een alarm binnen van een inbraak. Het forceren van de deur zelf duurde 40 seconden, maar wij signaleerden de poging al vanaf de eerste seconde. In een fractie ging er een melding naar de politie, die snel ter plaatse was. De inbrekers waren pas net binnen en werden op heterdaad betrapt en aangehouden.” Ook vertelt hij over een winkelpand dat werd beveiligd door Verisure. “De inbrekers probeerden een voordeur te forceren en sloegen een raam aan diggelen. Dat hadden wij al snel gezien. Door de speakers lieten we weten dat de inbrekers gespot waren en al snel werd een rookgordijn ingezet. 35 seconden nadat het rookgordijn activeerde stonden de inbrekers weer buiten.” 

Privacy 

Robèrt kaart ook de privacy gevoeligheid aan. Je wordt immers 24/7 in de gaten gehouden, toch? “Dat is dus niet waar,” antwoordt de operations manager. “Bevoegde meldkamerspecialisten krijgen uitsluitend toegang tot de camera’s als er een alarmsignaal binnenkomt. Een medewerker in onze alarmcentrale kan dus nooit zomaar meekijken. Mocht er iets aan de hand zijn, kunnen de beelden worden gedeeld met de politie. Maar de beelden blijven bij Verisure, we delen ze slechts tijdelijk via Live View.” 

Het beveiligingsbedrijf ontwikkelt hun diensten zelf in het Zweedse Malmö en het Spaanse Madrid. “Alles komt vanuit eigen hand. We bieden complete end-to-end beveiligingsdiensten in eigen beheer. Daardoor kunnen we snel blijven ontwikkelen met een hoog kwaliteits- en garantieniveau. Een klant van ons hoeft niet om te kijken naar het onderhoud van de componenten.” Zoals Robèrt eerder zei, biedt de alarmdienst ‘peace of mind’. “Weten dat er altijd iemand is die te hulp kan schieten, een meldkamerspecialist, hulpdienst of contactpersoon, is een geruststellende gedachte.”


Robèrt Wijmans

Operations Manager Verisure

Next article