Skip to main content
Home » Slow Living » Proef de LOOYE ZOMER: Zomers, zoet en onweerstaanbaar
Sponsored

Tomaten en de zomer zijn voor elkaar gemaakt. Ze vullen elkaar moeiteloos aan en versterken alles wat fijn is aan het seizoen. Op een warme dag, met de zon op je huid, smaakt een sappige, friszoete tomaat nóg lekkerder. Elk zonnig moment wordt beter met die ene simpele toevoeging: de Honingtomaten van Looye. Het recept van Sanne van Lierop zegt eigenlijk alles. Focaccia met Honingtomaten, burrata, pesto en serranoham is het allerlekkerste gerecht om op tafel te zetten tijdens een zomerse lunch of borrel. Sanne waagde zich aan een zelfgemaakte focaccia, en dat werd een groot succes. “Zo lekker zoet zijn ze, en natuurlijk extra lekker om te serveren met de toppings.”

Bereiding 

1. Meng het lauwwarme water, de gist, suiker en honing in een kom. Laat 5 minuten staan tot er belletjes ontstaan. 2. Voeg de bloem toe. Schep eerst een keer om. Doe dan het zout erbij. Je wil namelijk niet dat dit direct in contact komt met de gist. 3. Kneed tot een bol en voeg dan een scheutje olijfolie toe en kneed verder. 4. Doe een scheutje olijfolie in een diepe kom en leg daar het bol deeg op. Met een klein beetje olijfolie eroverheen. 5. Doe er een theedoek over en laat op een warme plek rijzen. Dit duurt ongeveer 1 – 1,5 uur, je wil dat de bol zich echt verdubbelt. 6. Vervolgens leg je bakpapier in een ovenschaal, smeer goed in met olijfolie. Haal het deeg uit de kom en kneed nog een keer goed door. 7. Vervolgens leg je deze als rechthoek in de schaal en voeg je nog een beetje olijfolie toe en druk je er vast een klein beetje gaten in met je vingers. 8. Doe er een theedoek over en laat nog eens minimaal 30 minuten rijzen. 9. Daarna druk je er gaten in met je vingers, daarop druk je de Honingtomaten. 10. Verdeel er de rozemarijn en een snuf grof zeezout over. 11. Zet in de oven op 220 graden boven en onder warmte voor ongeveer 25 minuten. 12. Als de Foccacia klaar is snijd je hem in stukken en beleg je hem met de toppings.

Ingrediënten

Foccacia
300 ml water (lauwwarm)
1 zakje gist (gedroogd – 7 gram)
2 theelepels suiker
1 el honing
Flinke snuf zout
450 gram bloem
Ongeveer 60 ml olijfolie
100 gram Looye Honingtomaten

Toppings (voor de hele focaccia)
1 bol burrata
4 el versie pesto
80 gram Looye Honingtomaten
4 plakjes serranoham
Flinke hand versie basilicum
Peter en zout

Bekijk hier de TikTok van Sanne van Lierop!

Next article