Skip to main content
Home » Smart Living » 4x de voordelen van een overkapping
Sponsored

Heerlijk buiten genieten, zelfs wanneer de Nederlandse zomer wat minder zonnig is dan gehoopt? Een veranda of tuinkamer biedt de oplossing. De voordelen op rij!

1. Houd het hoofd droog 

Met stipt op één: met een overkapping zit je altijd lekker droog. Maar van een overkapping heb je alle seizoenen plezier. Zeker wanneer je deze uitbreidt met enkele opties. Zo zit je in het voorjaar, zelfs wanneer het weer wat tegen zit, heerlijk beschut. Maak in de zomer gebruik van verschillende soorten zonwering (denk aan bovendakzonwering, onderdakzonwering of zonnedoeken) om de warme zonnestralen geen kans te geven. Ook op de mindere dagen aangenaam vertoeven? Maak van jouw veranda een complete tuinkamer met glazen schuifwanden of aluminium voor- en zijwanden!

2. Eindeloze mogelijkheden

Wanneer je kiest voor een veranda, kies je voor extra ruimte. Hoe jij die ruimte benut is aan jou. Laat je fantasie de vrije loop en creëer hier een fijne plek die aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve thuiswerkplek in het groen, of een gezellige ruimte om te tafelen met vrienden. Wellicht heb je kinderen die hier lekker mogen spelen of gooi je het over een andere boeg en maak je van je tuinkamer een waar schildersatelier. De mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Tegen weer en wind

Je hebt met zorg een mooie tuinset uitgekozen en deze wil je – vanzelfsprekend – ook mooi houden. Een overkapping of tuinkamer zorgt ervoor dat regen, sneeuw en hagel geen kans krijgen om jouw tuinset te verpieteren. Een extra voordeel? De tuinkussens hoeven niet bij iedere regendruppel overhaast naar binnen gesjouwd te worden. Dat scheelt een hoop stress én opslag.

4. Meerwaarde aan je woning

Een veranda of tuinkamer is een waardevolle toevoeging aan je woning. Het biedt niet alleen een gezellige en comfortabele plek om te ontspannen, maar verhoogt ook de waarde van je huis. Of je nu geniet van je ochtendkoffie in de zon of een knusse avond doorbrengt tijdens een regenbui, zo’n extra ruimte is in alle seizoenen een aanwinst. Bovendien maakt het je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers, wat bij een eventuele verkoop in jouw voordeel werkt. Win-win dus.

Meer informatie

Zie je nog beren op de weg? Verasol ontzorgt je van A tot Z, van inspiratie tot montage. Door middel van ons inspiratiemagazine of tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen we je graag. Bezoek een van onze winkels of dealers of neem een kijkje op onze website www.verasol.nl.

Next article