Skip to main content
Home » Voeding en Dranken » Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit
Granola

Vegan frozen ‘yoghurt’ breakfast bars met granola en rood fruit

Met de zomer in het vooruitzicht hebben wij voor jullie een heerlijk verkoelend ontbijtrecept van De Hippe Vegetariër.

Ingrediënten (voor 8 repen)

– 2 verpakkingen (800 g) kokosyoghurt (vegan) 
– 150 g blauwe bessen 
– 125 g frambozen 
– 1 tl agavesiroop 
– 1 tl vanille-extract 

Voor de pan granola 
– 100 g havervlokken 
– 40 g walnoten, grof gehakt 
– 2 el pompoenpitten 
– 2 el kokosolie 
– 2 el agavesiroop 
– 1 el kokossnippers 
– 1/2 tl kaneel 
– snufje zout 
Extra: vierkante of rechthoekige bakvorm 

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten en walnoten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de kokosolie toe. Wanneer dit gesmolten is voeg de havervlokken, kokossnippers, kaneel en zout toe. Roer vervolgens goed door. Bak deze nog 2 tot 3 minuten mee tot de havervlokken goudbruin zijn en laat het afkoelen. 
  2. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. 
  3. Meng in een aparte kom de vegan kokos yoghurt met het vanille-extract en de agavesiroop. Roer vervolgens2/3 van de granola en 2/3 van het fruit erdoorheen. 
  4. Giet het mengsel in de bakvorm en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verspreiden. Garneer nu met de overgebleven granola en fruit. 
  5. Dek af met vershoudfolie en zet het minstens 4 tot 6 uur in de vriezer
    totdat het volledig is uitgehard. Dit kan je ook de nacht van tevoren doen. Snijd in 8 repen en geniet! 
Next article