Home » Wonen » Vegi-wok met krokante tempeh, broccoli en courgette met pindapesto
Recept

Vegi-wok met krokante tempeh, broccoli en courgette met pindapesto

Vegi wok met groenten en tempeh
Vegi wok met groenten en tempeh

Chef Danny Jansen houdt van wokgerechten. Met dit recept tover je in minder dan een half uur een vegetarische wok met tempeh op tafel.

Danny Jansen

Danny Jansen

TV-kok

“Ik wok graag. Je kunt er snelle gerechten mee maken en het is een makkelijke manier om je koelkast leeg te maken, alles kan erin. Omdat wokken snel gaat, blancheer ik groenten als broccoli eerst even, omdat ze anders zo hard blijven. Door ze een minuutje in kokend water te doen, gaar je het even voor.”

Ingredienten

Pindapesto

  • 2 tenen knoflook
  • 150 g geroosterde pinda’s
  • 1 el sambal oelek
  • 1 tl 5-spicekruiden
  • 150 ml arachideolie

Vegi-wok

  • 1 kleine broccoli
  • 1 gele courgette
  • 1 rode ui
  • 125 g tempeh
  • arachideolie
  • 125 g taugé
  • 125 g gekookte sojabonen
  • 2 el gebakken uitjes

Zo maak je de vegi-wok

Bereidingstijd: 25 minuten

Pindapesto

  1. Pel de knoflook
  2. Maal in het bakje van de staafmixer de pinda’s, knoflook, sambal, 5-spicekruiden en een scheut arachideolie tot een grove pesto.

Vegi-wok

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoli kort onder de kokendwater kraan en laat uitwasemen.
  2. Snijd de courgette in parten en vervolgens in plakjes van circa ½ centimeter dik. Pel de rode ui, halveer en snijd in partjes. Snijd de tempeh in dunne plakken.
  3. Verhit een flinke scheut olie in de wok en frituur de tempehplakjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken en op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout.
  4. Giet alle olie behalve 2 eetlepels uit de wok. Wok op hoog vuur de courgette met de rode ui partjes en de taugé circa 2 minuten voeg de broccoli, sojabonen toe en wok nog 2 minuten.
  5. Meng de pindapesto en de gebakken tempeh door de wokschotel.
  6. Serveer met gebakken uitjes en met rijstnoedels.
Next article