Skip to main content
Home » Wonen » Zet de eerste stap naar een duurzamer huis!
Sponsored

Zet de eerste stap naar een duurzamer huis! Maak jouw thuis toekomstproof voor zowel het klimaat als je portemonnee door je woning te verduurzamen. Het zetten van de eerste stap naar een duurzamer huis is zo gezet!

Verduurzamen van je woning

Wanneer je aan de slag gaat met het verduurzamen van je huis neem je maatregelen om je woning energiezuiniger en toekomstbestendig te maken. Denk hierbij aan de installatie van zonnepanelen om zelf stroom op te wekken of betere isolatie zodat je minder hoeft te stoken. De impact op het klimaat wordt kleiner en jij profiteert van een lagere energierekening. Een win-win situatie!

Vormen van verduurzaming

Er bestaan verschillende manieren om je woning duurzamer te maken. Met zonnepanelen kan je zelf energie opwekken. Hiermee wordt je woning in feite een klein energiebedrijf. Zo heb je geen last van stijgende energieprijzen. De stroom die je met zonnepanelen opwekt en zelf niet gebruikt wordt teruggeleverd aan het net. Er bestaat momenteel een salderingsregeling die bepaalt dat deze stroom wordt weggestreept tegen stroom die je op een later moment ontvangt. Ook dat scheelt weer in je portemonnee.

Door je huis beter te isoleren zorg je ervoor dat het klimaat in je huis beter wordt gereguleerd. In de winter blijft je huis warmer zodat je minder hoeft te stoken en bij hoge temperaturen blijft het in de zomer binnen aangenaam. Er bestaan verschillende vormen van isolatie. De meest populaire vormen zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie.

Investeren is verdienen

Door nu te investeren in verduurzaming betaal je in de toekomst minder energiekosten, stijgt de waarde van je huis en draag je op positieve wijze bij aan de toekomst van onze planeet. Natuurlijk is de ene maatregel duurder dan de andere. Een warmtepomp is bijvoorbeeld nog zeer prijzig, maar de kosten voor de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen zijn goed te overzien.

Daarnaast profiteer je van een uitstekend rendement. Spouwmuurisolatie heb je bijvoorbeeld binnen 3 jaar terugverdiend. Dit is te vergelijken met 11% rente op je spaarrekening. De gemiddelde spaarrente bij de banken ligt ver onder de 1%, dus tel uit je winst!

Neem nu de eerste stap!

Wil jij starten met verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Solvari helpt je graag met het zetten van de eerste stap naar een duurzamere woning.

Als je een expert aan huis wil ontvangen kun je terecht bij Solvari’s partner De Energiebespaarders. Deze partij kan je van een onafhankelijk energieadvies voorzien. Wanneer je naar aanleiding van dit advies besluit een of meerdere maatregelen uit te laten voeren, kun je dit met één vaste contactpersoon regelen die ervoor zorgt dat je wensen naar tevredenheid worden uitgevoerd. 

Solvari kan je ook van een online advies voorzien. Binnen enkele minuten weet je welke maatregelen voor jouw huis het meest rendabel zijn. Door alleen je postcode in te vullen kan het bouwjaar van je woning worden bepaald. Je krijgt dan direct een overzicht van interessante verduurzamingsmaatregelen waar je mee zou kunnen beginnen. 

Wil je vervolgens echt werk maken van verduurzamen? Na het advies biedt Solvari je direct de mogelijkheid om gratis offertes aan te vragen van deskundige installatiebedrijven bij jou in de buurt. Zo vind je snel een specialist die past bij jouw wensen, budget en woonsituatie. Op naar een duurzamer huis!

Next article